Se Vålerenga-Manchester United på TV 2 30. juli kl. 18.55!

Se Lukakus første intervju etter overgangen i videovinduet øverst

Manchester United bekrefter på sine hjemmesider at Romelu Lukaku har fullført overgangen fra Everton og skrevet under på en femårskontrakt med opsjon på ett ekstra år.

Den 24 år gamle spissen vil slutte seg til resten av laget i LA, hvor klubben har startet sin oppkjøring til den kommende Premier League-sesongen.

– Jeg vil begynne med å takke Everton og fansen for fire fantastiske sesonger. Jeg har fått noen helt spesielle venner og vi har delt noen utrolige øyeblikk. Men da Manchester United og José Mourinho banket på døren, var det en mulighet man kun får én gang i livet og jeg kunne ikke takke nei, sier Lukaku til klubbens hjemmesider.

– Du kunne se vinnerviljen og gløden i laget under Europaliga-finalen, og jeg har lyst til å være en del av det. Jeg kan ikke vente med å løpe ut på Old Trafford foran 75 000 fans, men før det venter hard trening i sesongoppkjøringen, og jeg ser frem til min første treningsøkt.

Overgangssummen for Lukaku skal være på rundt 90 millioner pund, ifølge britiske medier, deriblant Sky Sports. Det tilsvarer nesten én milliard kroner.

– Romelu hører naturlig hjemme i Manchester United. Han er en stor personlighet og en stor spiller. Det er helt naturlig at han ønsker å utvikle karrieren hos den største klubben, sier United-manager José Mourinho.

Også TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre har stor tro på signeringen.

– Jeg tror han passer bra inn, for han kjenner ligaen veldig godt og har vist gjennom flere sesonger at han scorer mål på Premier League-nivå, og det for svakere klubber som Everton og West Bromwich. Nå har han fått masse erfaring, sier Petter Myhre til TV 2.

– Det ville også overrasket meg veldig om José Mourinho hentet Lukaku uten at han mente at spilleren ville passe inn i laget, fortsetter han.

– Nok offensiv slagkraft
Myhre mener Lukaku blir nødt til å tilvenne seg en ny spillestil.

– Det blir en annen måte å spille på for Lukaku. Han kommer til et lag som styrer mer og det blir mindre bakrom. Flere av avslutningene han sommer til å komme etter innlegg og små stikkere, men vi har sett i Everton at han er god på sånne type avslutninger også. Det blir nok mindre av de hvor han blir spilt igjennom med 40 meter bakrom, sier Premier League-eksperten.

– Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal fortsette å score mål med bedre lagkamerater rundt seg og som en del av et bedre lag, legger han til.

– Er det nok mål i dagens Manchester United-stall nå?

– Så lenge de har Romelu Lukaku og Marcus Rashford, som er et av de største spisstalentene i verden, i tillegg til andre potensielle målscorere som Anthony Martial, Juan Mata og Henrikh Mkhitaryan - for å nevne noen, så mener jeg Mourinho har en god nok offensiv slagkraft, sier Myhre.

Medisinsk sjekk i USA
Allerede torsdag meldte flere britiske medier at spissen skulle gjennomføre den medisinske sjekken i USA.

Everton startet sin sesongoppkjøring fredag, og Everton-manager Ronald Koeman skal ha vært rasende over at Lukaku bestemte seg for å bli værende.

Den 24 år gamle belgieren har feriert sammen med sin gode venn Paul Pogba i Los Angeles i sommer. Pogba har hatt en viktig rolle i å overbevise kompisen, ifølge Mirror. De to har begge Mino Raiola som agent.

Sjekk hvilke treningskamper TV 2 sender i sommer!

Chelsea var også interessert i å hente storscoreren. Lørdag bekreftet Manchester United på Twitter at de var enige med Everton, og at legesjekk og personlige betingelser i avtalen gjenstod.

Lukaku ble hentet til Chelsea i 2011 fra Anderlecht. Han var regnet som en av de største spisstalentene i verden, men klarte ikke å spille seg til fast plass hos blåtrøyene.

Foran 2013/14-sesongen ble han lånt ut til Everton, og etter sesongen ble overgangen gjort permanent. Han var også innom West Bromwich som utlånsspiller fra Stamford Bridge.

Forrige sesongen scoret han 25 mål i Premier League, og ble bare slått av Harry Kane (29 nettkjenninger) i kampen om toppscorertittelen.

Manchester United startet denne helgen sin oppkjøringsturné i USA. 30. juli kommer José Mourinho & Co. til Ullevaal, der de skal spille treningskamp mot Vålerenga.