Bradley Lowery (6) har gått bort

– Min tapre gutt har reist med englene i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lille Bradley har sjarmert en hel fotballverden. Vennskapet hans til fotballstjernen Jarmain Defoe har rørt fotballseere verden over.

Den unge gutten har kjempet en tøff kamp mot kreften, og fredag bekrefter foreldrene at sønnen har gått bort.

– Min tapre gutt har reist med englene i dag. Han gikk bort i mamma og pappas armer - omfavnet av familien sin. Han var vår lille superhelt. Han kjempet sin største kamp. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor hjerteskjærende dette er, skriver foreldrene i et Facebook-innlegg, og ønsker samtidig og takke for all støtte som er vist.

– Sov godt lille gutt, og fly høyt med englene, skriver de.

KOMPISER: Sunderlands maskot, Bradley Lawery, her i armene til Defoe. Han omtalte fotballspilleren som sin beste venn. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF.
KOMPISER: Sunderlands maskot, Bradley Lawery, her i armene til Defoe. Han omtalte fotballspilleren som sin beste venn. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF.

Familien startet en Facebook-gruppe der folk kunne følge med på den unge guttens kamp mot sykdommen.

I september 2016 fikk fotballsupporteren følge sin store helt, daværende Sunderland-spiss Jermain Defoe, ut på Stadium of Light. Han ble hyllet av tusenvis av fans i forbindelse med et oppgjør mot Everton. I kampens femte minutt fikk han massiv applaus fra hele stadion.

Begge lagenes supportere sang «there's only one Bradley Lowery». Vennskapet mellom Defoe og Bradley ble kjent for fotballverdenen.

Etter Premier League-oppgjøret i september annonserte Everton at de ville donere over 2,2 millioner kroner til fondet som samlet inn penger for at Lowery kunne få kreftbehandling i USA.

Lowery fikk også følge Jermain Defoe ut på Wembley da spissen returnerte til det engelske landslaget i mars.

Den da fem år gamle Lowery måtte holde seg for ørene da han spaserte ut foran 90.000 tilskuere.

Se øyeblikket øverst! (Video med tillatelse fra Eurosport Norge).

Torsdag ble Defoe presentert som Bournemouth-spiller. Da veteranspissen ble stilt spørsmål om Bradley, strømmet tårene på. Han fortalte om guttens tøffe kamp i sykesengen, og at han daglig holdt kontakt med familien.

– Han vil være i hjertet mitt resten av livet. Vi er der for familien. Det er vanskelig. Det setter ting i perspektiv, sa fotballstjernen på pressekonferansen torsdag.

– Det er ikke en dag som går forbi uten at jeg står opp og sjekker mobilen, og tenker på lille Bradley. Hans kjærlighet er genuin. Jeg kan se det i øynene hans. Det er spesielt, sa Defoe.

Lowery har slåss mot den sjeldne kreftformen nevroblastom siden han var 18 måneder gammel. Det er en svulstsykdom som kan oppstå hos barn.

Før jul kom hans mor med den nedslående nyheten om at gutten som i hverdagen gikk gjennom livsforlengende behandling, kun hadde måneder igjen å leve.

Defoe besøkte Lowery på sykehuset denne uken for å ta farvel, ifølge Sky Sports. En rekke engelske klubber og fotballpersonligheter har delt sine kondolanser etter at den triste meldingen kom.