I GULT IGJEN: Chris Froome ble nummer tre på den første fjelletappen i Tour de France og overtok sammenlagtledelsen i rittet.
I GULT IGJEN: Chris Froome ble nummer tre på den første fjelletappen i Tour de France og overtok sammenlagtledelsen i rittet. Foto: Christophe Ena

Kaggestad tror Froome lyver i TV 2-intervju

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad kjøper ikke svaret til Chris Froome.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Froome kunne ikle seg den gule ledertrøyen etter den første virkelige testen for de største sammenlagtfavorittene på den 5. etappen. Sky-kapteinen kunne ikke gjøre noe med etappevinner Fabio Aru og eksplosive Dan Martin, men han tok verdifulle sekunder på utfordrerne Richie Porte, Alberto Contador og Nairo Quintana.

– Det er en veldig god følelse, spesielt å ta den her på La Planches Des Belles Filles, hvor jeg vant i 2012. Det er en spesiell avslutning for meg, sier Froome.

– Er du like sterk i år som i fjor?

– Ja, det er jeg. Jeg føler at jeg er klar. Jeg er mer uthvilt før denne Touren. Det vil gjøre at jeg er i bedre form i den tredje uken dette året sammenlignet med i fjor, sier Froome.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror ikke på at Froome er like sterk denne sesongen.

– Jeg tror det er en løgn. Han virker ikke så sterk som i fjor, sier Kaggestad.

Kaggestad mener Froome viste svakhetstegn på etappen til La Planches Des Belles Filles.

– Jeg synes Aru avslørte Froome. Han var ikke i nærheten. Dan Martin kom også forbi. Dette blir spennende, sier sykkeleksperten.

Froome har hatt en langt svakere sesong i år enn tidligere. Kaggestad mener treningsarbeidet og forberedelsene til Froome ikke virker like fryktinngytende som tidligere.

– Kanskje har han ikke vært like sulten foran denne sesongen som foran forrige. Å gjenta suksess er ikke lett. Før eller siden stopper det opp. Froome er sterk, men ikke like sterk som i fjor. Jeg har tippet ham på 4. plass totalt. Det er kanskje et litt defensivt tips, men for meg er han svakere enn i fjor. Det gjør Tour de France ekstra spennende, sier Kaggestad.