– Jeg gjorde ikke noe galt

Bora-Hansgrohes sportsdirektør bekrefter at Peter Sagan ikke stiller til start på dagens etappe.

Peter Sagan ble kastet ut av Tour de France etter kollisjonen med Mark Cavandish på tirsdagens etappe.

Den slovakiske sykkelstjernen uttalte seg om hendelsen for første gang i formiddag.

Se episoden i videovinduet øverst!

– Først og fremst, takk for at dere kom og beklager at jeg ikke gjorde noen intervjuer i går. Jeg hadde ikke god tid, innledet han.

– I dag må jeg akseptere juryens avgjørelse, men jeg er ikke enig, for jeg mener jeg ikke gjorde noe galt i sprinten. Jeg synes det er veldig synd at Mark (Cavendish) falt og det er viktig at han kommer tilbake. Jeg er lei meg på hans vegne, fortsatte han.

– Som dere sikkert har sett i etterkant, så var det en vill sprint. Det var ikke den første og ikke den siste som blir sånn. Jeg håper Mark kommer tilbake sterkt, avsluttet han den engelske delen, før han tok det på slovakisk.

Peter Sagan svarte som annonsert ikke på spørsmål fra pressekorpset.

Like før midnatt tirsdag bekreftet Bora-Hansgrohe at de protesterte på avgjørelsen om å utestenge Sagan fra resten av Tour de France.

– Vi har fortsatt ikke fått noe svar fra UCI, men det var maksimalt et uhell. Det jeg ikke kan forstå er at UCI-juryen tar en avgjørelse uten å ha snakket med Cavendish eller Sagan. Vi snakker om sponsormillioner. Jeg tenker at det er nødvendig med en høring for å ta en rettferdig beslutning, sier lagets sportsdirektør Ralph Denk til TV 2.

Denk bekreftet samtidig at Sagan ikke starter femte etappe.

Cavendish til TV 2: – Sagan ringte meg
Mark Cavendish, som brøt Touren med et brukket skulderblad, møtte TV 2 i formiddag. Han forteller at han har snakket med Peter Sagan.

– Han ringte meg i går kveld. Vi er venner og kolleger og har stor respekt for hverandre, så det er ingen personlige problemer mellom oss, sier spurteren.

På spørsmål om de snakket om episoden, svarte Cavandish at temaet i samtalen var hvordan han hadde det etter velten.

– Hva synes du om at Peter Sagan er kastet ute av Tour de France?

– Juryen er der av en grunn; for å ta avgjørelser. Det krever store baller å kaste ut av verdensmester av Touren. Det er lett å forme seg en mening, men det skal være basert på reglene. Juryen er der for å ta avgjørelser basert på reglene. Jeg er bare glad ingen andre ble skadet, sier Cavendish.

Cavendish uttaler at skaden normalt tar seks uker å lege, men at han håper å være tilbake på sykkelen før den tid. Han var lenge usikker til årets Tour, men bestemte seg for å stille samme uke som treukersrittet startet i Düsseldorf.

– Det er skuffende å være ferdig, for jeg vet hva jeg gjorde for å komme hit. Det var fint å starte Touren, men jeg skulle gjerne fullført den, sier han.

La inn protest - ingen UCI-svar
Like før midnatt tirsdag la Bora-Hansgrohe ut en pressemelding på at de protesterer på avgjørelsen om å diske Peter Sagan.

– Vi bestemte oss for å protestere på avgjørelsen, for vi mente at det kun var et uhell i rittet, sier lagets pressesjef Ralph Scerzer til TV 2 i formiddag.

– Har dere fått tilbakemelding av UCI?

– Nei, vi har ikke fått noen respons, så vi tror at Peter er ute av rittet, sier Scerzer, og svarer bekreftende på at de nå regner Touren som over for sin største stjerne.

– Jeg kan aldri huske at UCI har ombestemt seg.

Om protesten skulle bli tatt til følge og UCI gjør helomvending, vil det være første gang man gjør om på en diskvalifikasjon siden Urs Zimmermann i 1991. Zimmermann hadde flyskrekk og nektet å ta fly på hviledagen. Da valgte arrangøren å diskvalifisere Zimmermann.

Det reagerte alle de andre rytterne i feltet, inkludert Dag Otto Lauritzen, sterkt på. Etter mye frem og tilbake fikk sveitseren lov til å benytte et annet transportmiddel for å rekke etappen etter hviledagen.