KOMMER FRA ROMA: Antonio Rüdiger, her i aksjon for Roma, er klar for Chelsea. 
KOMMER FRA ROMA: Antonio Rüdiger, her i aksjon for Roma, er klar for Chelsea.  Foto: Gregorio Borgia

Chelsea hentet tysk midtstopper

Antonio Rüdiger er klar for Chelsea. Det melder klubben selv på sine hjemmesider.

Antonio Rüdiger (24) kommer fra Roma i en overgang verdt rundt 340 millioner kroner, ifølge britiske medier.

Midtstopperen har signert en femårskontrakt, ifølge klubbens hjemmeside. Han har fått trøye nummer to.

– Det er en fantastisk følelse. Ikke hver spiller får en mulighet som dette. Jeg gleder meg til å treffe mine nye lagkamerater. Jeg er stolt over å bli Chelsea-spiller, sier han.

Daily Mail melder at Rüdiger ville bort fra Italia på grunn av at han har sett seg lei av rasistiske ytringer fra tribunen.

Den tyske landslagsspilleren var en viktig del av laget som nettopp vant prøve-VM. Han er primært midtstopper, men kan også betjene høyrebacken.

Rüdiger kom til Roma fra Stuttgart på en permanent avtale forrige sommer etter å ha imponert på et sesonglangt lån året før.

Det er ventet at den unge midtstopperen vil tjene rundt 37 millioner kroner i året.

Rüdiger har tidligere pratet med den tyske avisen Bild om sin kjærlighet til engelsk fotball. Det er imidlertid ikke Chelsea fotballhjertet hans banker for, men rivalen Arsenal.

– Jeg har fulgt Arsenal siden dagene med Henry og Bergkamp, sa han til avisen tilbake i 2014.

– Jeg ser videoer av Arsenal hele tiden på YouTube og jeg bruker ofte Alexis Sanchez-drakten min. Hjertet mitt banker for Arsenal, sa han videre til Bild gjengitt i Express.

Manager Antonio Conte har vært på jakt etter forsterkninger i forsvaret, og både Southamptons Virgil van Dijk og Juventus' Leonardo Bonucci har vært koblet til den regjerende seriemesteren. Forrige uke ble det unge talentet Nathan Aké solgt til Bournemouth for rundt 200 millioner kroner.