KJEMPER I TOPPEN: Edvald Boasson Hagen har kun fire mann foran seg på sammenlagtlisten.
KJEMPER I TOPPEN: Edvald Boasson Hagen har kun fire mann foran seg på sammenlagtlisten. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Planlegger å sende Boasson Hagen i brudd for å ta den gule trøyen

Siste mulighet for Edvald Boasson Hagen til å ikle seg den gjeve ledertrøyen.

I dag venter den første virkelige testen for de store sammenlagtfavorittene. Etappen avsluttes med en tøff stigning opp til La Planche des Belles Filles. Det er slett ikke utenkelig at et brudd går inn. Med litt flaks kan man sitte igjen med den gule trøyen i premie.

Edvald Boasson Hagen ligger for øyeblikket på 5. plass sammenlagt. Dagens etappe blir trolig nordmannens siste mulighet i årets Tour til å ta den gule trøyen.

– Det er en stor oppgave, men hvorfor ikke? Vi skal prøve. Edvald har vist at han er i veldig god form. Han var på rett sted på 3. etappe, men hadde ikke beine på de siste 200 meterne. Han har satt seg selv i en veldig god posisjon. Spørsmålet vi alltid stiller er hvorfor ikke, sier Roger Hammond, sportsdirektør i Dimension Data.

– Er dette ville spekulasjoner kun norske medier tror på?

– Nei, det er ikke bare spekulasjoner. Det er et reelt scenario. Boasson Hagen klatrer sannsynligvis like godt som de andre han eventuelt er i brudd med, sier Hammond.

Han tror Team Sky ikke vil ha noen problemer med å gi fra seg ledertrøyen.

– De har sagt at de ikke vil jakte på noen bortsett fra de andre sammenlagtrytterne. Thomas sa allerede på dag én at han vil kjøre som om han ikke har den gule trøyen. For meg er det et signal om at de ikke er interesserte i å beholde den gule trøyen. Det åpner en mulighet for bruddet i dag, sier han.

Boasson Hagen er hakket mindre optimistisk enn sjefen sin.

– Det hadde vært gøy å gjøre det, men mulighetene er små. Jeg tror Geraint Thomas har lyst å beholde den så lenge han kan. Det er ikke så ofte man får mulighet til å ha den, sier 30-åringen.

Dimension Data-rytteren mener det er større muligheter seinere i Tour de France.

– Det kommer noen tøffe etapper, og jeg har ingen ambisjoner i sammendraget. Det er ikke noe jeg tenker på, men det er absolutt mulig at jeg finner på noe i løpet av Tour de France, sier han.