ATTRAKTIV RYTTER: Alexander Kristoffs fremtid blir trolig avgjort i løpet av Tour de France. Hvor nordmannen ender opp, er fremdeles usikkert.
ATTRAKTIV RYTTER: Alexander Kristoffs fremtid blir trolig avgjort i løpet av Tour de France. Hvor nordmannen ender opp, er fremdeles usikkert. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Kristoff-agent i møte med belgisk storlag

Brian Holm mener en overgang til Quick-Step kan realisere Alexander Kristoffs drøm om å vinne Flandern rundt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye tyder på at Alexander Kristoffs dager i Katusha-Alpecin kan være talte etter denne sesongen. Beilerne står i kø, og Kristoffs agent Joona Laukka var mandag kveld i møte med Quick-Step på det belgiske lagets hotell.

Quick-Step eller Astana?
Laukka, som i kjent stil holder kortene tett til brystet, er imidlertid klar på at det ikke er snakk om noen forhandlinger på nåværende stadie.

– Nei, det har vært samtaler, fordi situasjonen med Quick-Step er fremdeles åpen rundt budsjett for neste år. Jeg har en følelse av at prioriteten nå er å få på plass budsjettet, og de håper å gjøre det denne uken. Etter det kan de snakke mer seriøst om ryttere, sier Laukka til TV 2.

Det er i skrivende stund flere brikker som må på plass før en eventuell overgang for Kristoff til Quick-Step. Ingenting er bekreftet, men rapportene tyder på at lagsjef Patrick Lefevere har klart å lande en ny sponsoravtale for neste sesong som vil sikre den videre driften.

Samtidig er kobles Marcel Kittel til Kristoffs nåværende lag Katusha-Alpecin, som med tysk sponsor skal være svært interessert i verdens kanskje raskeste spurter.

Laukka vil ikke avsløre noe som helst rundt fremtiden til Kristoff, men innrømmer at en seier i Tour de France ville fått de interesserte lagene til å få opp farten.

Det skal være 50 prosents sjanse for at Kristoff signerer for Astana, har Aleksandr Vinokurov bekreftet overfor TV 2. I Quick-Step-leiren ville man ønsket Kristoff velkommen med åpne armer.

– Kristoff kjører godt i klassikerne, og vi er et klassikerlag. Det kan være at han lykkes med å vinne Flandern igjen, sier lagets danske sportsdirektør Brian Holm til TV 2.

Dyr i drift
Kristoff hever en lønn på mellom 16 og 18 millioner kroner i Katusha, og nordmannen uttalte til TV 2 i forkant av Critérium du Dauphiné at han brukte interessen fra andre lag til å presse prisen på seg selv opp.

At 29-åringen er en dyr mann, kan bli en hindring for noen av lagene som har navnet hans på blokken.

– Så vidt jeg vet vil alle lag ha Kristoff, men han er også sinnssykt dyr. Det koster en formue å bo i Norge med de oljepengene som er der. Jeg tror det ville vært en drøm å få Kristoff på de fleste lag. Kunne man også fått med opptrekkeren hans, ville det vært perfekt, smiler Holm.

De siste sesongene har Kristoff vist at han er en av de sterkeste rytterne i feltet i vårklassikerne. Seierne i Flandern rundt og Milano-Sanremo har gjort ham til en attraktiv rytter, og i så måte ville en overgang til klassikerekspertene i Quick-Step vært en meget god match.