Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Manchester United-spilleren kommer til Everton fra Burnley. Everton melder selv på Twitter at overgangssummen kan stige til rundt 300 millioner kroner. Det er i så fall ny overgangsrekord for Everton.

Den engelske landslagsspilleren har signert en femårskontrakt med klubben som tidligere i dag også annonserte kjøpet av spanske Sandro Ramirez.

– Manageren var først og fremst en viktig faktor for at jeg valgte Everton. Han spilte i min posisjon da han var en verdensklassespiller for Nederland og Barcelona, sier Keane til klubbens hjemmesider.

– Jeg så mange Everton-kamper sist sesong og jeg føler at jeg virkelig passer til klubbens spillestil.

Ronald Koeman sier til klubbens hjemmesider at Keane var en av hovedprioritetene hans denne sommeren.

United skummer fløten

Den unge midtstopperen kom i sin tid til Burnley fra Manchester United, som nok angrer på at de slapp ham så billig. Ifølge den engelske avisen Independent solgte Manchester United ham til Burnley for så lite som 20 millioner kroner i 2015.

De skal imidlertid ha sikret seg en videresalgsklausul på pene 25 prosent, ifølge samme avis. Det betyr at de kan vente seg en fet innbetaling fra Burnley med tiden. Hvis summen skulle stige til over 300 millioner kroner, slik Everton selv skriver, betyr det i utgangspunktet at Manchester United har krav på 75 av disse millionene.

Det er ingen tvil om at Everton satser høyt om dagen. Foruten Michael Keane og Sandro Ramirez har Everton allerede brukt mye penger på å hente Jordan Pickford (23) og Davy Klaassen (24). Det betyr at Everton nesten har brukt én milliard kroner for å forsterke laget i sommer.