TIL BALLØYA: Einar Iversen flytter til England og blir Everton-spiller.
TIL BALLØYA: Einar Iversen flytter til England og blir Everton-spiller. Foto: Privat.

Everton henter norsk 16-åring: – En drøm!

Kompisene Edvard Sandvik Tagseth og Einar Iversen kan møtes i Merseyside-derby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne helgen var 16 år gamle Einar Iversen på plass på Everton sitt treningsfelt i Halewood i Liverpool.

Unggutten fra Stord i Hordaland har trent med storklubben i to år, men pakker nå bagen og flytter til Liverpool. Der han nå får en toårskontrakt med Premier League-klubben. I første omgang er han tiltenkt en rolle på U18-laget, forteller Iversen til TV 2 Sporten.

– Det er selvsagt veldig spennende. Jeg flytter på lørdag. Jeg har sommerfugler i magen, sier han.

– Riktig skritt
Iversen fikk vite i april at blåtrøyene gjerne ville ha ham over til England på permanent basis. Som så mange unge, norske fotballspillere fantaserer om, var det derfor en drøm som gikk i oppfyllelse da ledelsen ville ha signaturen til det unge balltalentet.

– Jeg drømmer jo om å leve av å spille fotball, og å spille i en liga som Premier League. Dette er definitivt et skritt i riktig retning, sier 16-åringen.

– Hvordan er nivået?

– Det er bra. Det er høyere enn for de på samme alder her i Norge. Det er fysisk, og så går det mye hurtigere, forteller Iversen, som blant annet har hatt tidligere Everton-helt Leon Osman som trener.

Gode venner
Å flytte alene som ung fotballspillere til utlandet kan være tøft. Det har mange tidligere spillere fått erfare. Men Iversen blir ikke det eneste norske fotballtalentet i den fotballgale byen.

Jevngamle Edvard Sandvik Tagseth spiller allerede i den røde delen, og de to kjenner hverandre fra før. «Frostas Messi», som han kalles, signerte for Liverpool i begynnelsen av juni.

– Vi kjenner hverandre godt. Vi spiste faktisk middag sammen nå på fredag. Vi har spilt sammen for G15-landslaget, forklarer Iversen.

Liverpool og Everton er et av verdens mest kjente derby, og kubbenes hjemmebaner ligger bare et par steinkast fra hverandre. Selv om kampene ofte kan bli svært tøffe, kalles oppgjøret gjerne «The Friendly Derby».

– Det kan bli litt spesielt. Det blir vel noen derbykamper der Edvard står på motsatt banehalvdel, sier Iversen.

– Vil satse på meg
16-åringen debuterte for Stords a-lag i tredjedivisjon denne sesongen, og spilte så å si fast til et kravebensbrudd satte ham på sidelinjen.

FORNØYD: Iversen gleder seg til å ikle seg den blå drakten. Foto: Privat.
FORNØYD: Iversen gleder seg til å ikle seg den blå drakten. Foto: Privat.

– Jeg er stolt over å få en sånn mulighet. At de ønsker meg allerede nå, viser bare at de vil satse på meg. Everton er gode med unge spillere. Jeg tror dette er riktig for meg, sier midtbanetalentet.

– Det er utrolig spennende. Det er jo det. Det vi vet er at Everton er en fantastisk fin klubb, som driver veldig bra. Vi har fått et veldig bra inntrykk, sier pappa Holger Iversen.

Sønnen blir en del av Evertons ungdomsakademi og skal gå på skole i nordvestbyen.

Everton har de siste sesongene latt flere unggutter få sjansen på førstelaget. 19 år gamle Tom Davies, som debuterte som 17-åring, spilte seg til fast plass i Ronald Koemans førsteellever forrige sesong. Blåtrøyene har også vært svært aktive på overgangsmarkedet i det siste. Senest mandag bekreftet klubben to storsigneringer.