FIKK OPPFYLT DEN GULE DRØMMEN: Geraint Thomas syklet seg inn i den gule ledertrøyen på første etappe, men Chris Froome lusker i bakgrunnen.
FIKK OPPFYLT DEN GULE DRØMMEN: Geraint Thomas syklet seg inn i den gule ledertrøyen på første etappe, men Chris Froome lusker i bakgrunnen. Foto: Christian Hartmann

To Tour-favoritter får terningkast seks av Kaggestad

Britene dominerer listen over favoritter som har innfridd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre nervøse Tour de France-etapper er over. To outsidere i sammendraget veltet ut av Touren allerede på første dag. Alejandro Valverde og Ion Izagirre gikk i bakken på de såpeglattene veiene i Düsseldorf og måtte bryte.

Da gikk det adskillig bedre for Team Sky-duoen Geraint Thomas og Chris Froome.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad er imponert over den britiske duoen, og gir dem begge en soleklar sekser på terningen etter tre av 21 etapper.

– Froome takler situasjonene. Han spiller på laget sitt og gjør akkurat det som skal til. Han utnytter sine sterke sider, og kom bra gjennom den 3. etappen.

– Jeg er veldig glad i Geraint Thomas. Måten de taklet velten på 2. etappe var forbilledlig. De var rolige, samlet seg og kjørte opp i feltet igjen. Det viser at de har full kontroll. Soleklar sekser til Thomas, sier Kaggestad.

– Kjørte feigt
Bortsett fra Froome var Richie Porte oddsfavoritt for Touren. Kaggestad mener BMC-rytteren har skuffet så langt.

– Han kjørte bra på gårsdagens etappe, men han kjørte en tempo langt svakere enn han burde. Jeg gir ham en firer. Det er det mentale som blir Portes store utfordring. Når han blir vippet litt av pinnen detter han helt ut. Han kjørte mye feigere på lørdag enn han burde, sier Kaggestad.

Dan Martin var den eneste sammenlagtfavoritten som nærmet seg Froome og Thomas på den 3. etappen. Quick Step-rytteren tok fire bonussekunder og ligger 43 sekunder bak Thomas i sammendraget.

– Han kjørte bedre på tempo enn det jeg hadde trodd. Han får en femmer i utførelse. I fjellene blir han aleine, men han er en fighter. Han er vant til å klare seg selv og takle motgang. Måten han ble behandlet av British Cycling da han var en ganske lovende junior og ikke kom inn på akademiet, viser hvor sterk han er. Han fant seg et amatørlag i Frankrike og har utviklet seg gradvis siden den gang. Han har ofret mye for dette og er i sitt livs form, sier han.

– Har ikke sett ham
Alberto Contador er 54 sekunder bak Geraint Thomas. Den spanske veteranen har nærmest vært usynlig så langt i Touren.

– Jeg har ikke sett ham bortsett fra en dårlig tempo. Han får en treer av meg, sier Kaggestad.

Astana-duoen Jakob Fuglsang og Fabio Aru deler på kapteinsrollen i det kasakhstanske laget. Foreløpig mener Kaggestad danske Fuglsang har vist seg som den sterkeste.

– Fuglsang imponerte i går, men gjorde en dårlig tempo. Det blir fire pluss for meg. Aru gir jeg er firer, sier Kaggestad.