Bare nesten for Boasson Hagen da Sagan triumferte med spurtmagi

Peter Sagan vant etappen alle trodde han skulle vinne, selv om han tråkket ut av pedalen på oppløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håpet med norske øyne var at Edvald Boasson Hagen skulle være med å kjempe om etappeseier, men avslutningen på den tredje etappen ble litt for tøff for rudsbygdingen.

Stivnet før mål
Boasson Hagen satt perfekt med før kreftene tok slutt med 200 meter igjen. Stive bein sørget for at 30-åringen endte på 27. plass.

– Ja, jeg var i veldig god posisjon og fikk god hjelp av Bernie (Eisel) og Scott (Thwaites). Det var en fantastisk jobb de gjorde der, men det var ikke noen annet enn beina som ikke fungerte, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Surt å stivne der?

– Ja, alltid surt ikke å vinne.

Sjekk Tourmanager her!

Tråkket ut av pedalen - vant likevel
Peter Sagan var mannen alles øyne var rettet mot før etappen. Avslutningen passet slovaken perfekt, og på oppløpet viste han hvorfor. Selv om han tråkket ut av pedalen like før målstreken maktet Sagan å klikke seg inn igjen og spurtslå Michael Matthews og Dan Martin.

– Det viser bare hans styrke. Jeg satt på hjulet hans og så faktisk at han tråkket ut, men jeg hadde ikke noe mer å svare med uansett. Jeg kan ikke si noe annet at jeg ikke hadde beina i dag, sier Boasson Hagen.

– Når merket du det?

– Idet han tråkket til for andre gangen, da merket jeg at det gikk raskere bakover enn framover.

For tøft for Kristoff
Alexander Kristoff satt langt fremme da feltet gikk inn i bakken, men måtte som ventet innse at det ble for tøft da bakken ble brattere. 82. plass ble fasit for Katusha-nordmannen, som heller må rette blikket mot tirsdagens spurtetappe på flat mark.

– Jeg hang med til det var en kilometer igjen, men da var jeg ferdig. Selv om det flatet ut, så klarte jeg ikke tempoet, altfor mye syre dessverre, sier Kristoff.

– Det ser rolig ut, men det går ikke så rolig som det ser ut som. Jeg kjørte maks. Jeg visste at det egentlig var for tøft. Jeg måtte ha en eksepsjonell dag for at det skulle gå. Det ble vel egentlig litt som forventet.

Triumfen i Longwy sørget for at Sagan nå har vunnet åtte etappseierer i Tour de France. I det offisielle intervjuet etter målgang takket han lagkompisene i Bora-hansgrohe for jobben som ble lagt ned på etappen.

Super-slovaken innrømmer at han fryktet seieren skulle glipp på oppløpet.

– Det var en veldig hard stigning. Jeg bestemte meg for å følge med BMC-rytteren som stakk, men forstod at jeg hadde gått for tidlig. I det øyeblikket sa jeg: Faen, du går for tidlig. Jeg startet spurten og så tråkket jeg ut av pedalen. Det var enda en tabbe og jeg tenkte: Hva er det som skjer i dag? Og jeg fortsatte og jeg vant. Matthews slo meg nesten. Jeg er veldig glad for denne seieren, sier Sagan.