BYTTER BEITE: Hakan Calhanoglu prøver seg i Serie A og Milan.
BYTTER BEITE: Hakan Calhanoglu prøver seg i Serie A og Milan. Foto: Martin Meissner

Frisparkekspert signerte for Milan

Europas beste frisparkskytter fortsetter karrieren i Italia.

Midtbanespiller Hakan Calhanoglu (23) forlater Bayer Leverkusen og er klar for Milan, bekrefter den italienske klubben. Calhanoglu har skrevet under for fire år.

Overgangssummen skal ligge på rundt 200 millioner kroner.

Den tyrkiske landslagsspilleren er kjent for en god frisparkfot. Siden 2013/14-sesongen har ingen i Europas fire beste ligaer scoret flere mål enn Calhanoglu på frispark, ifølge Opta. Med elleve mål er han ett foran både Lionel Messi og Miralen Pjanic. Cristiano Ronaldo har til sammenligning sju mål i samme periode.

Calhanoglu var utestengt av FIFA i fire måneder i slutten av forrige sesong etter et kontraktsbrudd med tyrkiske Trabzonspor i 2011. 23-åringen valgte da å si fra seg all lønn i Bayer Leverkusen i samme periode.

– Bayer 04 har ingenting å gjøre med det som skjedde da, uttalte Calhanoglu til klubbens hjemmesider.

Calhanoglu blir sommerens sjette Milan-kjøp. André Silva, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Franck Kessié og Fabio Borini er allerede klare.

– Det er galskap. Det er liten tvil om det. Har det vært en klubb i italiensk fotball som har trengt å komme ut av uføret, så er det Milan, som er en av de største klubbene i verden, uttalte TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller i et intervju om Milans kjøpefest tidligere i sommer.