Se resultatliste fra etappen!

Marcel Kittel var forhåndsfavoritt før den andre etappen til Liège, og den store tyskeren levde opp til forventningene.

Kittel seiret – Kristoff skuffet
I konkurranse med de sterkeste spurterne i verden var Quick Step-rytteren uslåelig.

Alexander Kristoff kom seg ikke langt nok frem i spurten til å kjempe om seieren. Det endte til slutt med en 15. plass for Katusha-rytteren.

– Jeg kom ikke helt heldig inn, på feil side av en mann. Jeg var i vinden hele tiden og fant ikke vindskyggen, så jeg hadde ikke noe å spurte med, sier Alexander Kristoff til TV 2.

Nordmannens lag var innblandet i en massevelt med tre mil igjen av etappen og fire av hjelperne gikk hardt i bakken.

– Hva betydde det at du ikke hadde noen lagkamerater til å hjelpe deg?

– Det var dårlig, men vi veltet ut hele gjengen og jeg punkterte. Så det var ikke optimalt. Jeg punkterte rett etter velten, sier Kristoff, som ikke gikk i bakken.

Se spurten i videovinduet øverst på siden!

Edvald passelig fornøyd
Triumfen i Liège var Kittels tiende i Tour de France-sammenheng. Arnaud Démare og André Greipel var nærmest Kittel på oppløpet.

– Kittel er sterk. Jeg visste han var god, men jeg kom litt dårlig inn på oppløpet, sier Kristoff, om den tyske seierherren.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er superglad for at fikk seieren i dag. Det var en utrolig start i Tyskland med så mye folk. Det ville vært feil å si at jeg ikke hadde forventninger og press på meg. Jeg ville virkelig ha denne seieren. Det var et stort mål for meg å vinne etappen som begynte i Tyskland, sier Kittel.

Edvald Boasson Hagens oppgave på etappen var å hjelpe Mark Cavendish frem til en god posisjon i spurten. Kaoset på oppløpet gjorde at Dimension Data-rytterne mistet hverandre, men Cavendish klarte likevel å spurte inn til fjerdeplass.

– Det ble litt kaos i opptrekket, så vi fikk ikke gjort en perfekt jobb for Cav som vi hadde planlagt. Han klarte å komme seg frem likevel, men det var ikke et perfekt opptrekk, sier Boasson Hagen, som selv endte på 19. plass.

Froome i bakken
Som på åpningsetappen i Düsseldorf førte ruskeværet til problemer for rytterne. Med tre mil igjen gikk mange ryttere i bakken på de såpeglatte veiene.

Blant dem som fikk et møte med asfalten var sammenlagtfavorittene Chris Froome, Richie Porte og Romain Bardet, men trioen kom tilsynelatende uskadet fra krasjen.

– Jeg, Froome og Kwiatkowski gikk i bakken. Det var ikke noen skader, bortsett fra sykkelen til Froome, sier Geraint Thomas til TV 2.

Thomas syklet i mål sammen med hovedfeltet og beholder den gule ledertrøyen. Marcel Kittel tar over poengtrøye, mens Taylor Phinney kjørte seg inn i klatretrøyen etter å ha tatt poengene på de to fjerdekategoristigningene på etappen. Stefan Küng leder fremdeles ungdomskonkurransen.