Skulderskade sår tvil rundt Kristoff-hjelper

– Det er ikke perfekt, sier Rick Zabel til TV 2.

Katusha-rytter Rick Zabel har fått konstatert en leddbåndsskade i skulderpartiet. Det er potensielt svært dårlig nytt for Alexander Kristoff.

Skulderskade
Zabel er en av Kristoffs aller viktigste hjelpere i årets Tour de France. Tyskeren pådro seg skaden da han veltet under lørdagens såpeglatte tempoetappe.

– Jeg har akkurat snakket med legen vår. Han kunne fortelle at Rick har et delvis avrevet leddbånd i skulderpartiet, opplyser Katjusjas pressesjef Philippe Martens til NTB.

Han forteller at Zabel derfor er et usikkert kort framover. 23-åringen skal ha følt at kragebeinet var delvis løst da han ble undersøkt etter tempoen.

– Det er ikke perfekt. Det er en ganske dårlig start. Jeg håper det går bra i dag og at jeg kan kjøre et godt opptrekk, sier Zabel til TV 2.

Mange i samme båt
En redusert Zabel vil være et stort tilbakeslag for Kristoff i jakten på etappeseirer i årets Tour de France.

– Der var flaks at det gikk så bra som det gjorde. Han kjenner det nok litt i dag. Så hvis han ikke føler seg super, gjør vi Marco (Haller) til sistemann, sa Kristoff til TV 2.

– Er det i dag man trenger et godt opptrekkstog?

– Det er fare for det, men jeg føler det er mange lag som er likt satt sammen som oss. (Marcel) Kittel har ikke et fantastisk opptrekkstog han heller. Det er mange som er i ganske lik situasjon, men FDJ har et rimelig godt lag rundt (Arnaud) Démare. Vi får se hvem som har det sterkeste opptrekket på slutten.

Viser til Sagan
Han poengterte samtidig at det er mulig å vinne en spurtetappe uten det sterkeste opptrekket.

– Peter Sagan klarer det gang på gang. Han har jo menn rundt seg, men han liker best å gjøre det på egen hånd.

Kristoff står med to etappetriumfer i Tour de France. Begge kom i 2014.