SEIERHERRE: Chidiebere Nwakali etter seieren. 
SEIERHERRE: Chidiebere Nwakali etter seieren.  Foto: Blom, Christian

Sogndals innleide City-spiller så rødt, men ble matchvinner

Chidiebere Nwakali var i sentrum på godt og vondt da Sogndal slo Aalesund 1-0 i Eliteserien.

Sogndal-Aalesund 1-0

Spilleren sogningene låner fra Manchester City ble matchvinner med sin scoring etter bare minuttet, men måtte forlate banen fem minutter før kampen var slutt.

Dommer Trond Ivar Døvle vurderte det til at han kastet seg vel hardt inn i en duell etter å ha mistet kontroll på ballen og viste ham det røde kortet.

Nwakali hadde knottene først.

– Det er et korrekt rødt kort. Det er ingen som helst tvil om det, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Han setter motspilleren i fare, viser knotter med sin strake fot og har høy fart.

Aalesund-spillerne reagerte med sinne, og Sogndals keepertrener Terje Skjeldestad entret også banen for å gi noen velvalgte ord til blant andre Mostafa Abdellaoue.

Likevel holdt Sogndal unna og vant 1-0 etter scoringen som kom bare litt over ett minutt ut i førsteomgang.

– Chidi fikk scoring, rødt kort, og det var temperatur. Vi vant 1-0. Da kan man ikke ha det bedre i Sogndal. Jeg er veldig stolt av spillerne som blødde for drakta i dag. En fullt fortjent seier i mine øyne, sier Eirik Bakke til Eurosport Norge.

Han mener gult kort hadde holdt i situasjonen der midtbanespilleren ble utvist.

Tabbemål

Nwakali slo til med et frispark fra 20 meters hold.

Midtbanespilleren skrudde ballen over muren og tok tydelig AaFK-keeper Andreas Lie litt på sengen.

– Det er fantastisk for meg å score mitt første mål for Sogndal. Jeg er så glad, sa Nwakali til Eurosport i pausen.

– Jeg har utfordret ham til å treffe mål. Han har en god fot, så det var på tide, sier Bakke om spilleren som i utgangspunktet er innleid til august.

Frisparket var ikke voldsomt hardt, og var heller ikke lenger ut til siden enn at Lie burde kunne gjort mer enn bare å få fingrene på ballen før den gikk i nettmaskene.

– Nwakali har en god høyrefot, men det målet må Lie ta all skyld for. Det er en kjempetabbe. Han kaster nesten ballen i mål, sier Jesper Mathisen.

– Ikke er det enorm kraft, og ikke er det noe «flakking». Den vet en av årets beste keepere veldig godt at han burde tatt.

Og det er Lie selv helt enig i.

– Den kommer i keeperhjørnet, det er der jeg skal stå. Det er trafikk foran meg, men jeg bør klare å slå den unna, sier Lie til Eurosport.

Skryt til tidenes eldste

Det var høyt tempo, men ikke spesielt fint spill på Fosshaugane.

Hjemmelaget hadde de fleste sjansene, og slikt sett var det ikke ufortjent at Sogndal vant.

Selv ikke etter utvisningen klarte Aalesund å skape de største sjansene.

– Etter festforestillingen Aalesund og Weldvijk leverte mot Odd i siste serierunde var dette en gedigen nedtur. Det var overraskende hvor god kontroll Wæhler og Sogndal-forsvaret hadde dem, sier Jesper Mathisen.

– Wæhler fortjener skryt. Han ofrer seg i kjent stil, og han gjør de runnt seg veldig mye bedre. Han dirigerer, kjefter og går foran. Han er den lederen Sogndal trengte å få inn etter at de mistet viktige og rutinerte spillere etter fjorårssesongen. Sogndal tar en meget viktig seier i en veldig lite underholdende fotballkamp, og de gjør det først og fremst fordi de vil mer enn Aalesund.