FERDIG I CHELSEA: John Terry fortsetter karrieren i Aston Villa.
FERDIG I CHELSEA: John Terry fortsetter karrieren i Aston Villa. Foto: avfc.co.uk

John Terry klar for Championship

John Terry (36) har skrevet under for Aston Villa.

John Terry annonserte i midten av april at ville gi seg i Chelsea ved sesongslutt. Nå er det klart at midtstopperen fortsetter karrieren i Championship og Aston Villa.

Aston Villa-eier Tony Xia bekrefter overgangen på sin Twitter-konto mandag. Birmingham-klubben har nå offentliggjort signeringen på sin hjemmeside.

– Jeg er fornøyd med å signere for Aston Villa. Det er en klubb jeg har beundret fra utsiden i mange år. Det er fantastiske fasiliteter på Bodymoor Heath, Villa Park er en av de fineste stadionene i landet og det er en god spillergruppe med en erfaren manager i Steve Bruce, sier Terry.

En ukelønn på 700.000 venter, ifølge The Telegraph. Med bonuser vil han tjene om lag 46 millioner kroner i det éne året han har skrevet under for.

Birmingham og Harry Redknapp skal også ha vært ute etter Terrys tjenester. Det samme har Premier League-klubbene West Bromwich, Swansea og Bournemouth, men Terry skal ha valgt en overgang til Championship for å slippe å møte Chelsea.

Steve Bruce blir Terrys nye manager, og i engelsk presse spekuleres det i om den tidligere Chelsea-kapteinen kommer til å overta manageransvaret på Villa Park den dagen Bruce er ferdig i klubben.

Aston Villa-eier Tony Xia kom med et hint på Twitter fredag formiddag om at noe var på gang allerede. Terry skal ha vært på ferie i Portugal den siste tiden, men reiste hjem til England fredag sammen med av familien.

Aston Villa bekreftet overgangen med en humoristisk video, der Gabriel Agbonlahor karakteriserer Terry som klubbens beste forsvarsspiller noensinne i en gruppechat på WhatsApp. I etterkant «forlater» de tidligere Aston Villa-heltene Martin Laursen, Olof Mellberg og Paul McGrath samtalen.

Terry debuterte for Chelsea i 1998 og spilte 717 kamper. Han vant fem seriemesterskap, én Mesterliga-tittel og FA-cupen fem ganger.

36-åringen fikk også 78 landskamper for England mellom 2003 og 2012.