TOPPTRENT: Antoine Duchesne fikk beina i toppform, men får ikke være med i Tour de France.
TOPPTRENT: Antoine Duchesne fikk beina i toppform, men får ikke være med i Tour de France. Foto: Twitter/NTB scanpix (montasje)

Antoine (25) fikk beina i Tour de France-form, men så kom sjokkbeskjeden

Da lagets store stjerne ble vraket, røk Antoine Duchesne med i dragsuget.

Velg og vrak selv: Spill TV 2s Tourmanager!

Kanadiske Antoine Duchesne ble vraket fra Direct Energies Tour de France-lag.

Men det stod ikke på innsatsen til «Tony the Tiger».

25-åringen har lagt ut et bilde på sosiale medier der han beviser at beinene var topptrimmet og klare til å tråkke i gang i Düsseldorf lørdag.

– Når du forberedte deg til Tour de France og til slutt klarte å gå ned fem kilo..., skriver syklisten.

Talende er også de to emojiene han lagt ved: en signaliserer at han er kvalm, en annen at det er noe dritt. (Saken fortsetter under bildet.)

Støttespiller til vraket stjerne

Duchesne røk med i dragsuget da spurteren Bryan Coquard noe overraskende ble vraket fra Direct Energies lag etter en konflikt med lagledelsen.

Franskmannen har signalisert at han vil bytte lag, og han tror ikke på lagledelsens argument om at det var sportslige grunner.

– Ja, så klart er jeg sint. Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har gjort alt for å være i form siden starten av sesongen. Siden jeg fortalte ham at jeg bytter lag så har ting endret seg, sa Coquard til Cyclingnews da det ble kjent at han var vraket.

Duchesne har hatt en nøkkelrolle i Coquards spurtopptrekk.

Klatretrøye i Paris-Nice

Det hjalp nok heller ikke at kanadieren gikk glipp av Sveits rundt, av mange brukt som et viktig forberedelsesritt til touren, på grunn av sykdom.

Duchesne debuterte i touren i fjor – og fullførte på en 107. plass, uten at sammenlagtplasseringen har noe å bety for ham. I fjor vant han imidlertid klatrekonkurransen i Paris-Nice, så han kunne også spilt en hjelperytterrolle for Thomas Voeckler i hans siste tour.

Hans eksklusjon fra laget betyr at det for første gang på ti år ikke er en kanadier med i Tour de France.

Velg og vrak selv: Spill TV 2s Tourmanager!