Dette er Norges tropp til sommerens EM-sluttspill for kvinner

Onsdag offentliggjorde landslagssjef Martin Sjögren den norske troppen til EM-sluttspillet i Nederland. Der fant man en 17 år gammel debutant.

TV 2 og NRK sender sommerens fotball-EM! Se kampoppsettet her!

Se video av uttaket i vinduet over

Fotball-EM for kvinner starter for Norge med kamp mot vertsnasjon Nederland 16. juli kl. 18.

Onsdag offentliggjorde landslagssjef Martin Sjögren offentliggjorde den norske troppen til EM-sluttspillet i Nederland.

Norges landslagssjef Martin Sjögren ville ikke si noe om målsetning før mesterskapet:

– Vi har ikke pratet om resultat omkring selve mesterskapet. Fokuset er på prestasjon, sa han på onsdagens pressekonferanse.

Dette er våre 23 fotballjenter i EM:

Keeper:

Ingrid Hjelmseth (Stabæk Fotball) Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner FK), Oda Marie Hove Bogstad (Klepp IL).

Forsvar:

Tuva Hansen (Klepp IL), Nora Holstad Berge (FC Bayern Munchen), Kristine Bjørdal Leine (Røa IL), Anja Sønstevold (LSK Kvinner FK), Elise Thorsnes (Avaldsnes IL), Maria Thorisdottir (Klepp IL), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner FK), Stine Reinås - Stabæk Fotball.

Midtbane:

Maren Mjelde (Chelsea FC), Andrine Stolsmo Hegerberg - (Birmingham City Ladies), Ingrid Schjelderup (Eskilstuna), Frida Leonhardsen Maanum (Stabæk Fotball), Ingrid Marie Spord (LSK Kvinner FK), Guro Reiten (LSK Kvinner FK).

Angrep:

Emilie Bosshard Haavi (Boston Breakers), Ingvild Isaksen (Stabæk Fotball), Kristine Minde (Linköping FC), Caroline Graham Hansen (WfL Wolfsburg), Ada Stolsmo Hegerberg (Olympique Lyonnais), Lisa-Marie Karlseng Utland (Røa IL).

– En bombe

En av de store overraskelsene var uttaket av 17 år gamle Frida Leonhardsen Maanum fra Stabæk. Hun har ingen A-landskamper fra før av. Det samme gjelder Oda Marie Hove Bogstad fra Klepp og Kristine Bjørdal Leine fra Røa.

– Frida Maanum er en av de mest spennende spillere vi har i Norge. Hun er 17 år, holder et høyt nivå og er en spiller vi har store forventninger til for fremtiden, sier landslagssjef Martin Sjögren.

TV 2s fotballekspert og EM-sølvvinner med Norge for fire år siden, Lene Mykjåland, kaller uttaket av 17-åringen en «bombe».

– Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt. Jeg er veldig fan av henne. Hun har vært på LSK-trening og du ser med en gang at hun har det som trengs. Hun er allerede en veldig voksen spiller. Jeg hadde egentlig ikke trodd at hun var aktuell i dag, men jeg ble veldig glad for at de tør å satse på henne, sier Mykjåland til TV 2.

DEBUTANT: Frida Leonhardsen Maanum. Foto: NFF.
DEBUTANT: Frida Leonhardsen Maanum. Foto: NFF.

– Store utskiftninger

Mykjåland forteller om store utskiftninger fra laget som spilte VM i Canada 2015.

– Fra sist mesterskapskamp er det i hvert fall seks spillere som er ute. Vi har nå en helt nykomponert midtbane, som det var knyttet mye forventninger til, og som har gjort det veldig bra, sier hun til TV 2.

Hun trekker særlig frem Ingrid Spord fra Lillestrøm.

– Jeg synes at vi allerede har sett at Ingrid Spord har tatt den sentrale midtbanerollen med glans, og det er ingen lett oppgave. Hun har tatt nivået veldig, veldig raskt.

Likevel blir det Lyons Ada Hegerberg, som nettopp vant BBC Women's Footballer of the Year 2017, og skadeforfulgte Caroline Graham Hansen Norge må sette sin litt til i Nederland.

– De to blir helt klart veldig viktige. Kunsten er likevel ikke å la det ta over helt. Både for laget og dem. De må klare å tenke at de ikke skal gjøre noe ekstraordinært hver gang. Nå var ikke Caroline Graham Hansen med i forrige mesterskap, så jeg gleder meg som et barn til å se hun virkelig skinne på den internasjonale arenaen igjen, sier Mykjåland til TV 2.

Graham Hansen stråler etter endelig å være tilbake igjen på landslaget etter et langt skademareritt.

– Det blir kjempegøy, jeg har store forventninger. Vi kan bidra med god fotball. Både Ada og jeg er i kjempeform, sa Caroline Graham Hansen på onsdagens pressekonferanse.