– Ungene mine går ikke lenger på kamp

Espen Bugge Pettersen sier til TV 2 at han angrer på at han viste fingeren, men ikke på det han sa. Godset-keeperen lar ikke lenger barna være med på kamp på grunn av sjikaneringen fra Strømsgodset-fansen.

Det var i mandagens Eliteserie-kamp mellom Strømsgodset-Molde at Godset-keeper Espen Bugge Pettersen mistet hodet.

Gnisninger mellom fans og spillere ble tydelig etter ni minutter da keeper Espen Bugge Pettersen snudde seg mot egne fans og viste finger.

Etter kampen sa Bugge Pettersen til TV 2 at konflikten hadde ulmet lenge:

– Det har bygd seg opp over tid. Når man får møkk fra første pipeblås, så gidder jeg ikke akseptere det mer.

– Ungene mine går ikke på kamp lenger

Dagen derpå angrer Godset-keeperen på at han viste fingeren, men han står for uttalelsene i etterkant.

– Jeg skulle ikke gjort det, men jeg står for det jeg sa. Jeg synes det er altfor mye negativitet her på Marienlyst. Det synes jeg er leit rett og slett, sier Bugge Pettersen i et intervju med TV 2.

Han forteller om en hets som er blitt så grov at ikke lenger tør å ta ungene sine med på kamp.

– Det har vært en lei tendens her det siste halvannet året egentlig. Ungene mine er ikke på kamp for å se på oss lenger, for å si det sånn.

– Hva mener du med negativitet?

– Det er veldig mange som slenger med leppa. Hets, sjikanering mot eget lag. Dette gjelder ikke bare meg, men nesten alle spillere på laget. Jeg skjønner frustrasjonen deres, og jeg kan love deg at vi er like frustrerte. Men det hjelper oss ikke, sier han til TV 2.

Godset-supporterne er lei seg for at keeperen opplever det slik.

– Det er synd. Alle er velkomne på Marienlyst. Det skal ikke være slik at man ikke kan ha med seg barna og familien på kamp fordi man er redd for at det skal komme så mye dritt. Jeg syns det er i strengeste laget, og jeg håper at han vil ha dem med på kamp igjen. Jeg ser egentlig ikke noe grunn til å la være, sier leder i Godsetunionen Thor Arne Hanssen til TV 2.

Han mener at det å gi fingeren til fansen ikke er akseptabelt, men forstår til en viss grad Bugge Pettersens utbrudd – og at han gir beskjed om at han føler seg hetset.

Likevel stusser han over tidsaspektet.

– Jeg synes ikke han skal reagere slik. Han har vært med så lenge at han skal holde seg for god til å gi fingeren til fansen, sier Hanssen.

– Jeg synes det er greit at han gir beskjed dersom han har hørt det så mye, men jeg er litt overrasket over at han sier det har vart så lenge. Jeg har vært på nesten alle hjemmekampene de siste årene, og jeg har ikke hørt noe særlig av den hetsen. Men det er klart at dersom noen slår et dårlig innlegg eller bommer på mål så vil det også alltid være en spontanreaksjon fra tribunen.

Inviterer til møte med supporterne

Espen Bugge Pettersen er glad for diskusjonen som har oppstått i etterkant av episoden.

– Jeg skulle gjerne vært foruten det jeg gjorde, men jeg synes at diskusjonen som kom opp er bra. Jeg angrer på det jeg gjorde, men budskapet står jeg fullt og helt for.

– Bør ikke spillere tåle litt temperatur fra tribunen?

– Vi tåler temperatur. Vi er vant til å høre det fra fansen. Vi skal tåle mye og det gjør vi. Men det er mer uvant å få høre det fra egne fans. Jeg synes det er litt trist at det nå er bedre å stå med bortesupporterne i ryggen her på Marienlyst. Sånn kan det ikke være.

Nå inviterer Espen Bugge Pettersen Godset-supporterne til å møte ham for å snakke ut.

– Hvis fansen vil ha en prat med meg, må de bare komme og stille alle spørsmålene de vil stille, så skal jeg svare så ærlig jeg kan. Jeg håper at alle går i seg sjøl. Jeg gjør det nå, men det er mange andre som også må tenke seg om.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud bekrefter at klubben nå skal ha et møte med supporterne.

– Det tror jeg det er det eneste som er smart. Klubb og supportere snakker sammen ofte, og etter en sånn episode så er det klart at vi må gjøre det. Vi legger oss flat for at det der ble galt, og så må vi komme oss videre, sier Skullerud til TV 2.

– Det er trist

Daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen, reagerer på at situasjonen har gått så langt at Espen Bugge Pettersen ikke lenger tør å ta med sine egne barn på kamp.

– Jeg synes det er synd, og jeg synes det er litt trist. Dette er noe vi ikke bare finner i fotballen. Det virker som om terskelen for å hetse hverandre har blitt mye lavere. Jeg tror at sosiale medier har bidratt til at det er enkelt å slenge ut ganske så hatske meldinger, sier han til TV 2.

– Tar dere nå noen grep internt?

– Vi har som sagt et veldig godt samarbeid med lederne i Godset-unionen. Vi kommer naturligvis til å diskutere dette med dem også. For å se om det er noe i fellesskap vi kan gjøre for å bygge de broene mellom supporterne og spillerne på en god måte.

Når TV 2 senere tirsdag snakker med Godsetunionens leder føler han seg ferdig med saken.

– Fra klubben har vi fått at det ikke er akseptabelt å vise fingeren, og så er vi blitt enige om at vi må gå litt i oss selv og tenke på hva vi gjør og hva man skriker. Prioritet en må være å støtte laget. Det er vi blitt enige om i dag sier Hanssen til TV 2.

Han vil ikke umiddelbart ta initiativ til en sit-down med Bugge Pettersen.

– Jeg føler at vi er ferdig med det. Han er kommet med en unnskyldning. Vi har også sagt at vi skal ta tak i det. Så saken er ferdig fra vår side.