Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Westbrook fikk prisen på en stjernespekket NBA-prisfest natt til tirsdag norsk tid. 28-åringen hadde en fantastisk sesong til tross for at Oklahoma røk ut av sluttspillet allerede i første runde.

Med 42 trippel-tosifret (poeng-assists-returer) i grunnserien satte Westbrook NBA-rekord. Han er dessuten kun den andre spilleren i NBA-historien som klarer en gjennomsnittlig trippel-tosifret per kamp gjennom en hel sesong.

Westbrook har aldri fått prisen som NBAs MVP tidligere. Han danket ut de øvrige nominerte, James Harden fra Houston Rockets og Kawhi Leonard fra San Antonio Spurs.

Flere priser

– Til alle dere i Oklahoma som har hjulpet meg til å gå ut der hver kveld og konkurrere på et høyt nivå: takk. Det var en utrolig sesong for meg, men ingenting av dette ville vært mulig uten disse guttene (lagkameratene). Prisen er ikke til meg, den er til alle, sa Westbrook i takketalen.

Han vant også prisen for beste stil, mens NBA-tilhengerne stemte ham fram som vinner av prisen for beste matchvinnerskudd.

Blant de andre prisvinnerne var Milwaukee Bucks-duoen Giannis Antetokounmpo og Malcolm Brogdon. Førstnevnte ble kåret til spilleren som forbedret seg mest i løpet av sesongen, mens Brogdon vant som årets nykommer i basketballigaen.

NBA-mester Golden State Warriors sanket priser til årets lagleder, Bob Myers, og årets defensive spiller, Draymond Green. Årets trener-prisen gikk til Houston Rockets' Mike D'Antoni, mens Eric Gordon fra samme lag ble kåret til sesongens beste reserve.

(©NTB)