Tromsøs trener Bård Flovik etter kampen TIL-Sandefjord på Alfheim stadion.
Tromsøs trener Bård Flovik etter kampen TIL-Sandefjord på Alfheim stadion. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Tromsø sparket treneren

Bård Flovik er sparket som trener for Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordlys meldte om sparkingen mandag.

Den ble bekreftet av klubben like før kl. 16. Foreløpig er ingen ny trener på plass.

TIL ligger nest sist på tabellen med 14 poeng etter 14 kamper. Flovik har ledet laget siden 2015.

– Jeg er uenig i valget, men synes det er riktig slik det er blitt, og jeg står i det jeg også, sa en noe selvmotsigende Flovik på en pressekonferanse.

– Vi har hatt marginene imot oss og vært plaget med skader og sykdom. Jeg er sikker på at vi hadde klart å snu det, sa Flovik, men er likevel enig med klubben om å gå «på grunn av tabellsituasjonen og det som skjedde i helgen».

Han melder at han mer enn gjerne tar en ny trenerjobb.

Mathisen ville ha skifte

– I 2015 byttet Tromsø trener etter 1-1 mot Sandefjord. Det tror jeg skjer igjen denne gangen, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra etter TILs 1-1-kamp mot Sandefjord søndag kveld.

– Akkurat nå ser det ut som at de ikke har en trener som klarer å inspirere spillerne nok. Derfor kan man ikke bytte ut hele spillerstallen. Da må treneren gå. Jeg er ganske sikker på at det vil hjelpe Tromsø nå.

– Med det mannskapet Tromsø har så er det altfor dårlig. Spillerne er frustrerte, det er tydelig. Tromsø trenger en leder, og det er ikke Bård Flovik.

«Partene har kommet frem til en løsning hvor de er enige om å avslutte fordi partene mener det er til beste for klubben og for Flovik slik situasjonen er blitt», heter det i en pressemelding.

Klubben jobber nå med å få på plass en løsning på trenersiden. Inn mot kampen mot Haugesund blir laget ledet av det øvrige trenerteamet.

– Slik situasjonen ble tabellmessig, har vi i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har hatt en fantastisk tid i en levende og flott klubb, og vil takke alle i og rundt klubben for samarbeidet, og spesielt en fantastisk flott spillegruppe og et kraftfullt og kompetent støtteapparat. Vi skilles som gode venner, sier Flovik i pressemeldingen.