Cavendish stiller til start i Tour de France

Mark Cavendish (32) har slitt med kyssesyken, men Edvald Boasson Hagens lagkamerat vil likevel sykle Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2-sendte Tour de France starter i Düsseldorf lørdag.

Spurtstjernen Mark Cavendish på Dimension Data har slitt med kyssesyke de siste månedene og ikke vist kjempeform.

Edvald Boasson Hagen har lagt an til å bli lagets spurter, men nå velger Cavendish likevel å sykle i Touren, meldte Daily Mail og The Times før laget bekreftet det mandag.

En forholdsvis flat førsteuke skal ha vært avgjørende for valget til Cavendish, som vil bruke erfaringen sin til å forsøke å sikre en etappeseier.

Spill Tourmanager her

Sammen med Cavendish og Boasson Hagen er Stephen Cummings, Bernhard Eisel, Mark Renshaw, Reinardt van Rensburg, Jaco Venter, Scott Thwaites og Serge Pauwels på Dimension Data-laget i Touren.

– Hadde ikke dette vært Tour de France, hadde vi nok tatt en annen tilnærming med tanke på deltagelse. Jeg føler jeg skylder meg selv, laget, sponsorene våre og ikke minst Touren å gjøre mitt beste og gi alt for å hjelpe laget, sier Cavendish.

Cavendish gjorde comeback etter sykdommen i Tour of Slovenia. Det ble en andreplass beste plassering. Avgjørelsen virker uansett som en gambling fra stjernen. Det kjøres beinhardt i Tour de France. Er man ikke i form, blir man fort avslørt.

Holst Enger og Coquard vraket

Bryan Coquard (25) vil skifte lag etter sesongen. Nå straffes spurtstjernen av Direct Energie-sjef Jean-Rene Bernaudeau med å bli vraket fra Tour de France-laget.

Det er godt nytt for Alexander Kristoff, som nå får én mindre spurtkonkurrent å tenke på.

Det franske laget Ag2r har også annonsert sin tropp. Som ventet var den uten spurter Sondre Holst Enger.

Bryan Coquards ønke om lagbytte har ført til en kraftig nedkjøling av forholdet til Bernaudeau, som sa at eneste mulighet for en plass i troppen for Coquard var en etappeseier i Criterium du Dauphiné.

– Dersom man må vinne en etappe i Dauphiné for å komme til Tour de France, vil det ikke bli mange som stiller til start der, spøkte Coquard om ultimatumet.

Spurterens beste plassering i rittet ble en tredjeplass, og nå er han ikke med i den endelige troppen.