Odd ydmyket etter stopperkjempens selvmål og røde kort

– En grusom dag for Dag-Eilev Fagermo og Odd.

Aalesund-Odd 5-1 | Stabæk-Kristiansund 1-4

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Dag-Eilev Fagermo så sitt mannskap pådra seg rødt kort og slippe inn tre mål før hvilen da Odd tapte 1-5 mot Aalesund i Eliteserien søndag.

Det gjorde utgangspunktet før annen omgang svært vanskelig, og til tross for at Rafik Zekhnini reduserte til 1-3 etter 42 minutter. Til slutt måtte Odd gå av banen for femte gang på rad uten seier etter å ha blitt herjet med av hat trick-helt Lars Veldwijk.

– Veldwijk har hatt en fantastisk dag på jobben, mens Dag-Eilev Fagermo har en grusom dag, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Spissen ga vertene ledelsen etter 13 minutter da Edwin Gyasi fikk ballen ute til høyre og slo inn til den nederlandskfødte sørafrikaneren, som ikke gjorde noen feil.

Semb Berge utvist

Kun fem minutter senere var Gyassi på farten igjen. Denne gangen siktet han på Mustafa Abdellaoue inne i feltet, men Odd-stopper Fredrik Semb Berge var uheldig og skled ballen i eget nett i et forsøk på å hindre "Mos" fra å score.

Etter 32 minutter var Semb Berge i begivenhetenes sentrum igjen. Veldwijk luktet et langt oppspill og hadde midtstopperen i ryggen da Odd-spilleren så seg nødt til å holde igjen spissen for å hindre ham i å avslutte. Veldwijk gikk i bakken, og dommer Trygve Kjensli valgte å dømme straffe. Samtidig ble Semb Berge utvist.

Straffen ekspederte Abdellaoue i mål til 3-0.

Veldwijk-raid

Rafik Zekhnini reduserte like før pause da han ble spilt alene gjennom av Riku Riski. Unggutten gjorde ingen feil alene med Andreas Lie, men scoringen var ikke nok til å sikre poeng.

Etter 63 minutter var Veldwijk på farten igjen. Spissen startet på egen banehalvdel og forserte framover på venstresiden før han avsluttet selv i mål til 4-1.

Aalesund-spissen var ikke ferdig for dagen. Etter 74 minutter spilte han ut til Abdellaoue, som skjøt i stanga. På returen satte Veldwijk inn sin tredje scoring i kampen.

Resultatet gjør at Aalesund klatrer til fjerdeplass med 22 poeng, mens Odd ligger på sjetteplass med ett poeng mindre.

Stokke i fyr og flamme

Hat trick ble det også på Nadderud.

Benjamin Stokke slo til med tre mål på 14 minutter etter pause da Kristiansund knuste Stabæk 4-1 på Nadderud i Eliteserien.

26-åringen fra Tønsberg tok på egen hånd luften ut av hjemmelaget med scoringer i det 63., 67. og 79. minutt. Jean Alassane Mendy hadde gitt Kristiansund ledelsen før pause.

Stabæk var heldig som ikke lå under mer etter første omgang, men fikk ny giv da Alex Tchuimeni-Nimely utlignet til 1-1 etter 55 minutter.

Dessverre for vertene skulle målet vise seg å være til ingen nytte. Etter en vakker kontring var Kristiansund tilbake i føringen da Stokke lurte Stabæk-keeper Sayouba Mandé med en skuddfinte.

Samme mann la på til 3-1 bare fire minutter senere. Denne gangen utnyttet han sløvt forsvarsspill og gjorde ingen feil alene med keeper. Han fullførte måltrippelen da han plukket opp en returball elleve minutter før slutt.

Direkte rødt

På tampen fikk den unge innbytteren Morten Renå Olsen direkte rødt kort i det som bare var hans andre kamp i Eliteserien. Stabæk-spilleren fikk marsjordre for å takle Sverre Økland med synlige knotter.

Stabæk har falt som en stein på tabellen. I forrige runde ble det hele 0-5 borte mot Brann. Bærumslaget står med hele fire strake tap og har kun to seirer på sine siste ti seriekamper. Toni Ordinas' mannskap ligger på 10.-plass med sine 18 poeng.

For Kristiansund var det en viktig seier. Opprykkslaget står med 16 poeng etter 14 kamper.