ETTERTRAKTET VIF-profil:

– Jeg ønsker meg nye utfordringer

Vålerengas playmaker kan forsvinne i løpet av kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se VIF herje mot erkerivalen i videovinduet øverst!

Over fem klubber speidet på Vålerengas Ghayas Zahid lørdag, etter det TV 2 kjenner til.

Han, Moa og Bård Finne var i praktslag da Lillestrøm ble senket på Ullevaal Stadion. Angrepstrioen noterte seg for hvert sitt mål, og gjorde trolig sesongens beste kamp sammen.

– Det er godt å se at det begynner å løsne. Vi har tre-fire gode kamper nå hvor det har vært mye bra offensivt med mange gode kombinasjoner. Nå begynner vi å score mye mål også. Det er deilig, sa Ghayas Zahid til TV 2 Sporten, etter 3-1-seieren.

– Vil ikke nekte ham
22-åringen legger ikke skjul på at han er klar for nye utfordringer.

I FORM: Ghayas Zahid kunne slippe jubelen løs da han ga Vålerenga ledelsen i lørdagens derbyoppgjør mot Lillestrøm på Ullevaal Stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
I FORM: Ghayas Zahid kunne slippe jubelen løs da han ga Vålerenga ledelsen i lørdagens derbyoppgjør mot Lillestrøm på Ullevaal Stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

– Føler du at du fikk vist deg godt frem i dag?

– Jeg fikk to målpoeng. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste. Jeg har ikke spilt kamp på tre uker, og det merker man. Synes likevel jeg fikk vist meg fra en god side. Jeg har fortsatt mer å gå på, sier Zahid.

– Visste du at det var mange som så på deg i dag?

– Nei. Jeg har ikke hørt eller tenkt noe på det. Jeg fokuserer på Vålerenga akkurat nå. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste, så får vi se hva som skjer.

– Hvor lenge blir du i VIF?

– Tiden får vise. Jeg vet ikke.

– Kan du forsvinne i løpet av sommeren?

– Det kan godt hende. Det kan også skje at jeg blir værende. Det er vanskelig å si. Det har skjedd ting tidligere, men jeg er fortsatt her.

– Er du motivert for å være her ut sesongen?

– Ja. Jeg trives jo her. Jeg kommer ikke til å ta det til meg om jeg ikke blir solgt. Men jeg vil jo komme meg ut og ta fatt på nye utfordringer. Så får vi se. Men som sagt, jeg vil ut og ha nye utfordringer, sier Zahid til TV 2.

Vålerenga-trener Ronny Deila ønsker ikke å stå i veien for en eventuell overgang.

– Vi vet at vi har en god fotballspiller, som vi ønsker å beholde lenge. Men vi skjønner også at det er interesse rundt ham. Med riktig mulighet og riktig tilbud må vi gi ham sjansen til å gå ut i Europa, sier Deila til TV 2.

– Så du kommer ikke til å sette deg på bakbeina?

– Zahid kommer tilbake han. Han skal ut når det er tid for det, og vi skal være en klubb som gir folk muligheten. Vi er bare stolte om vi klarer å produsere en spiller som går til en større liga i Europa, sier VIF-manageren.

– Nytelse å se på
Sammen med angrepskollega Mohamed «Moa» Abdellaoue, og resten av mannskapet, har Oslo-klubben tatt steget til fjerdeplass i Eliteserien. De er nå bare fire poeng bak serieleder Brann tross en vaklende vår.

– Han er veldig viktig for oss, men hvis han fortsetter slik så spørs det om han ikke finner seg en ny klubb om ikke så lenge. Han har gjort det veldig bra de siste årene. Det er fullt fortjent hvis det skulle skje. Jeg er bare glad på hans vegne, sier Moa.

TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, mener 22 år gamle Zahid er en attraksjon å se på.

– Han er jo en av de spillerne i Eliteserien som er aller mest spennende, og som også er veldig nære en plass i Lagerbäcks tropp. På sitt beste er han enormt god, men utfordringen hans har vært at han ikke alltid har vært like stabil. Når han spiller med selvtillit som i dag, er han en nytelse å se på. Det er jo slike spillere supportere gledelig betaler penger for å se på, sier Mathisen.