Carlsen fikk en forrykende start, og på rad og rekke feiet han Fabiano Caruana, Etienne Bacrot, Veselin Topalov og Shakhriyar Mamedyarov av brettet. Men med hvite brikker ble det bråstopp mot Alexander Gristsjuk i det femte partiet.

– Jeg startet bra, men etter kampen mot Gristsjuk kollapset spillet mitt, og partiene etter det var stort sett søppel, sa Carlsen etter at lørdagens partier var unnagjort.

Skrumpet inn
Nordmannen ledet på det meste med tre poeng, men etter remis mot Sergej Karjakin, og et nytt tap mot Maxime Vachier-Lagrave i parti sju begynte ledelsen å skrumpe inn.

– Jeg er ikke fornøyd med at tre poengs ledelse ble til ett poeng, sa Carlsen som la til at han håper han spiller bedre når turneringen fortsetter søndag.

I åttende runde satt Hikaru Nakamura på andre siden av brettet med svarte brikker. Nakamura lå kun ett poeng bak Carlsen da partiet startet. Avstanden var like stor da spillerne ble enige om remis etter en heseblesende avslutning.

Sliten
Lørdagens 9. og siste parti endte med remis med svarte brikker mot amerikaneren Wesley So.

– De siste partiene var jeg utslitt, sa Carlsen og innrømmet at han spilte tregt og at han derfor fikk problemer underveis.

Carlsen står med 20 poeng totalt etter lørdagens lynsjakkpartier. Det er ett poeng mer en Hikaru Nakamura og to og et halvt poeng mer enn Alexander Gristsjuk.

Fredag sikret Carlsen seg seieren i hurtigsjakken under Grand Chess Tour-turneringen i Paris.

(©NTB).