KAN FORSVINNE: Det kan bli vanskelig for Arsenal å beholde både Alexis Sanchez og Mesut Özil. 
KAN FORSVINNE: Det kan bli vanskelig for Arsenal å beholde både Alexis Sanchez og Mesut Özil.  Foto: Glyn Kirk

Derfor kan Arsenal bli tvunget til å selge flere av sine største stjerner

Nye lønnsregler i Premier League skaper hodebry for Arsenal. Nå må de kvitte seg med flere spillere før de kan hente nye.

Arsenal kobles stadig til nye spillere, og i det siste har de blitt ryktet til verdensstjerner som Monacos Kylian Mbappé og Lyons Alexandre Lacazette, men hittil har de kun hentet én spiller, nemlig bosniske Sead Kolašinac.

Det kan det være gode grunner til.

Fra og med kommende sesong har Premier League nemlig innført lønnrestriksjoner for klubbene i et forsøk på å holde spillerlønninger og utgifter under kontroll.

Nå kan ikke Premier League-klubbenes lønnsbudsjett stige med mer enn 75 millioner kroner fra forrige sesong, og heller ikke mer enn 200 millioner kroner fra det det var i 2012-2013-sesongen.

Det skaper problemer for Arsenal på flere områder.

Må kvitte seg med spillere

I verste fall kan de nye reglene føre til at de må selge enten Alexis Sanchez eller Mesut Özil. Arsenal har ønsket å forlenge kontrakten med begge disse spillerne, men både Sanchez og Özil krever en kraftig lønnsøkning.

Ifølge Independent skal Arsenal være villige til å betale duoen nærmere 3 millioner kroner i uken hver. Med de nyinnførte lønnsrestriksjonene vil ikke Arsenal kunne innvilge denne lønnsøkningen til begge spillere uten å bryte de nye reglene.

Dermed synes en av stjernene tapt for Arsène Wenger og Arsenal med mindre de klarer å kvitte seg med flere andre spillere. Derfor varsler Independent nå om et ryddesalg i Arsenal-leiren.

Alex Oxlade-Chamblerlain har ennå ikke blitt tilbudt en ny kontrakt med klubben, og skal etter rapportene være svært misfornøyd med at det hele har tatt så lang tid. Nå kan det virke som at han er på vei ut Emirates-portene. Liverpool har blitt nevnt som et mulig stoppested for den unge engelske landslagsspilleren.

Olivier Giroud har også blitt koblet til andre klubber i det siste. Independent nevner at både Napoli og West Ham følger franskmannens situasjon nøye.

Jack Wilshere er også på vei bort fra Arsenal. Etter et mislykket låneopphold i Bournemouth, hvor han i tillegg nok en gang ble langtidsskadet, virker hans dager i Arsenal talte. Spørsmålet er bare hvilke klubber som er villige til å betale midtbanespillerens dyre lønninger.

I tillegg er fremtiden til spillere som Calum Chambers, Wojciech Szczesny, Chuba Akpom, Kieran Gibbs, Lucas Perez og Carl Jenkinson svært uviss. De har ingen tillit hos Wenger og et eventuelt salg av flere av dem, ville bidratt til å frigjøre mer penger til å bruke på nye signeringer.

Den unge høyrebacken Hector Bellerin har lenge vært koblet til Barcelona, men ifølge Independent skal Arsenal være fast bestemt på å beholde spanjolen, til tross for de nye reglene.