KOMMER IKKE: Jakob og Filip Ingebrigtsen vil ikke løpe for Norge i lag-EM.
KOMMER IKKE: Jakob og Filip Ingebrigtsen vil ikke løpe for Norge i lag-EM. Foto: Nesvold, Jon Olav

Kansellert fly stopper Ingebrigtsen-brødrene

Filip og Jakob Ingebrigtsen må trekke seg fra lag-EM på grunn av et innstilt fly. – Talentløst, mener TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

Filip og Jakob Ingebrigtsen må trekke seg fra lag-EM i friidrett i Vaasa på grunn av et innstilt fly.

Det samme gjelder Camilla Ziesler. Fra før av har også Isabelle Pedersen og Vladimir Vukivevic meldt forfall.

Air Berlins rute AB8561 fra Zurich til Berlin, med avgang 06:20, ble i dag kansellert. De tre utøverne hadde tenkt til å fly ned i morgentimene for å hjelpe Norge i lag-EM i friidrett.

Nå må altså Norge klare seg uten de tre viktige utøverne i kampen om opprykk til den absolutte eliten.

Både Filip og Jakob Ingebrigtsen skulle i utgangspunktet ha konkurrert lørdag på henholdsvis 1500 og 5000 meter. TV 2s friidrettekspert Johan Kaggestad mener det vitner om dårlig planlegging.

– Jeg synes det er talentløst, for å si det rett ut. Man bør reise dagen før når man skal helt til Finland, man taper jo i tillegg en time på grunn av tidssonen, sier Kaggestad til TV 2.

– Jeg synes de burde vært en del av laget. Nå vet jeg ikke hvem som har bestemt at de skal fly ned samme dag, men her burde uansett lagledelsen vært tydelige på at man samlet troppene kvelden før.

Kaggestad synes det er trist hvis dårlig planlegging skal ødelegge for Norges opprykksjanser.

– Det er en lagkonkurranse. Når man har en lagkonkurranse må man stå sammen om et felles resultat. Dette er den eneste dagen i året hvor man skal delta som et lag, da bør man brette opp ermene og stå på for laget, sier Kaggestad til TV 2 og legger til:

– Det er synd, for nå er norsk friidrett virkelig i dytten.

Erstattes

Norges Friidrettsforbund bekrefter nå at de har fått dispensasjon til å bruke reserver:

Tom Erling Kårbø (Stord IL) erstatter Filip Ingebrigtsen på 1500 meter.

Per Svela (IL Gular) erstatter Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter.

Kristine Eikrem Engset (IK Tjalve) erstatter Camilla Ziesler på 3000 meter.

Johan Kaggestad mener at det er en klar svekkelse at Filip Ingebrigtsen ikke vil løpe 1500-meteren for Norge. Samtidig mener han at Per Svela kan overraske som erstatter for Jakob Ingebrigtsen.

– Det er slett ikke sikkert at Per Svela er noe dårligere enn Jakob Ingebrigtsen. Svela imponerte stort på Bislett på 3000 meter.

– Laget er svekket

Kommunikasjonsrådgiver i Norges Friidrettsforbund Morten Olsen visste lenge ikke om de fikk sette inn reserver. Fristen for å melde på deltakere gikk nemlig ut fredag.

– Vi jobber for å finne ut hva vi kan gjøre. Vi er i prosess for å høre om vi kan sette inn reserver. Hvis ikke har vi et problem. Da kan vi ikke delta i disse øvelsene, sa han til TV 2 Sporten tidligere i dag.

Morten OIsen innrømmer at dette uansett vil svekke Norges opprykksjanser.

– Vi har tatt ut et lag basert på de beste, så vi blir svekket, det er det ingen tvil om. At Filip og Jakob ikke kan løpe er selvsagt et hardt slag. Vi kommer uansett til å konkurrere i de andre øvelsene vi har deltakere i hvis vi ikke får sette inn reserver.

Kan Norge fortsatt rykke opp?

– Jeg vil ikke spekulere i resultater. Folk kan overraske, så vi får telle opp senere.

Kunne dette vært unngått?

– Alt kan i utgangspunktet unngås. Men vi er ganske maktesløse når vi skal ut å reise i Europa. I utgangspunktet hadde vi en helt grei reiseplan, men det blir vanskelig å forholde seg til fly som ikke går. Slik er det å reise i Europa. Men dette var ikke en risikabel reiseplan i utgangspunktet.

Norge rykket opp til første divisjon i fjor. I verste fall kan utfallet av helgens EM ende med at Norge rykker ned igjen.