TIL PL: Den tidligere Alavés-treneren tar over Sotton.
TIL PL: Den tidligere Alavés-treneren tar over Sotton. Foto: AP Photo/Francisco Seco.

Southampton har ansatt ny manager

Mauricio Pellegrino, som blant annet har en fortid i Liverpool, blir ny manager for klubben fra sørkysten.

Det bekrefter klubben på sin egen hjemmeside fredag.

45-åringen har signert en treårskontrakt med Claus Lundekvams tidligere klubb.

– Jeg er virkelig glad for å være klubbens nye manager. Southampton har rykte på seg for å være en strukturert klubb med ressurser til å konkurrere og spille attraktiv fotball i Premier League. Jeg tror min filosofi vil fungere bra sammen med klubben og dens kultur, sier argentineren til klubbens hjemmeside.

Benítez' høyre hånd
Tross en imponerende sesong, med cupfinale (tap for Barcelona) og 9. plass i ligaen, ga Pellegrino seg som trener for La Liga-klubben Alavés i mai.

Som spiller fikk han 23 kamper for Barcelona under et utlån. Etterpå, fra 1999 til 2005, spilte han 140 kamper for Valencia. I 2005 gikk veien videre til Liverpool, der han fikk 12 kamper for rødtrøyene. Han avsluttet spillerkarrieren året etter med én sesong i Alavés.

I 2008 ble han gjenforent med Rafa Benítez, mannen han tidligere hadde spilt under og opplevd stor suksess med i Valenica. På Merseyside ble han assistent under Benítez. De to reiste sammen til Inter Milan da spanjolen ble sparket i 2010.

Pellegrino misset på det siste straffesparket i Champions League-finalen i 2000/01-sesongen mot Bayern.

De seinere årene har han hatt hovedansvaret for Valenica, Estudiantes og Independiente.

– Vil ta neste steg
Claude Puel fikk sparken som manager i Southampton etter sist sesong. En 8. plass var ikke godt nok for styret.

– Mauricio imponerte oss med sin kunnskap, motivasjon og evne. Han har en utmerket forståelse for klubbens kultur. Hans stil og ambisjoner matcher det vi ønsker å oppnå. Vi er sikre på han er den rette personen til å hjelpe oss og ta det neste steget. Han kjenner spillerne og mener vi har et bra lag. Med noen små justeringer, vil vi utvikle oss videre, sier Les Reed, direktør i Southampton.