Forlater Old Trafford én måned etter drømmedebuten

Josh Harrop scoret og fikk en drømmedebut for Manchester United i mai. Nå forlater unggutten klubben.

Josh Harrop fikk guttedrømmen i oppfyllelse 21. mai i år. Unggutten fikk starte oppgjøret mot Crystal Palace i Premier League og markerte seg med en vakker scoring og en skikkelig drømmedebut.

– Det er rett og slett vakkert. Ungdommelig frekkhet og fryktløshet. Det er helt rått. Det er stor idrett, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes etter Harrops scoring i debuten.

Se Harrops vakre fulltreffer i United-debuten øverst!

Skrev under på fireårskontrakt med Championship-klubb
Men en drøy måned etter drømmedebuten er eventyret på Old Trafford over for spilleren som kapret alle overskrifter etter at et rekordungt Manchester United-mannskap slo Crystal Palace 2-0.

Manchester United bekrefter på sine hjemmesider at Josh Harrop går til Championship-klubben Preston North End.

21-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt med Preston og vil slutte seg til sin nye klubb 3. juli. Klubbene er enige om en kompenasjon for overgangen. Den summen vil de ikke vil offentliggjøre, opplyser begge klubbene.

– Det er en ny start for meg i karrieren. Nå gleder jeg meg til å spille kamper og hjelpe mitt nye lag, sier unggutten til Prestons hjemmesider.

– Nå skal jeg spille for Preston i fire år og jeg skal gjøre alt for laget og for fansen. Forhåpentligvis kan jeg oppfylle mine ambisjoner her og bidra til at Preston rykker opp til Premier League, fortsetter han.

Harrop ble toppscorer for Manchester Uniteds reservelag forrige sesong etter ti mål på 25 kamper.

Takket nei til ny Manchester United-kontrakt
Ifølge BBC fikk Harrop tilbud om en ny kontrakt med Manchester United i mai, men takket nei fordi han ønsket seg en ny utfordring i en annen klubb.

– Alle i Manchester United vil ønske Josh alt det beste i sin videre karriere, heter det i en pressemelding fra Manchester United.

Harrop blir Preston-manager Simon Graysons tredje signering denne sommeren. Han har tidligere hentet Cork City-spissen Sean Maguire og Norwich-keeper Declan Rudd.

På Deepdale vil unggutten få et gjensyn med de tidligere United-spillerne Marnick Vermijl, Ben Pearson og Liam Grimshaw.