TYSK LIGA: Det kinesiske U20-landslaget kan delta i den tyske fjerdevisjonen neste år. Dette er et bilde av det kinesiske A-landslaget. 
TYSK LIGA: Det kinesiske U20-landslaget kan delta i den tyske fjerdevisjonen neste år. Dette er et bilde av det kinesiske A-landslaget.  Foto: Str

Kinas U20-landslag kan spille i den tyske ligaen neste sesong

Det tyske fotballforbundet bekrefter at det jobbes for å inkludere Kinas U20-landslag i det tyske seriesystemet.

Det tyske fotballforbundet (DFB) og de involverte klubbene i Regionalliga Sudwest, Tysklands fjerdenivå, har gått god for at det kinesiske U20-landslaget kan delta i ligaen.

Kun 19 klubber har kvalifisert seg til den sørvestlige regionale ligaen, og det er DFB selv som har inviterte det kinesiske laget for å fylle opp ligaen, melder ESPN.

Resultatene til det kinesiske landslaget skal imidlertid ikke figurere på ligaens tabell. De vil til enhver tid møte det laget som ikke har kamp i serierunden.

Kineserne håper at dette tiltaket vil bidra til å gjøre landslaget bedre før OL i Tokyo i 2020.

130 000 kr for to kamper

Ligaens administrerende leder, Felix Wiedermann, har stor tro på prosjektet.

– Alle 19 klubber har signalisert at de tillater at kineserne deltar. Jeg tror derfor at prosjektet er på god vei, sa Wiedermann til Bild.

Det tyske fotballforbundets visepresident Ronny Zimmermann bekrefter planene til den tyske avisen Kicker.

– Klubbene har mottatt ideen med positivitet. Det planlagte samarbeidet med Kina er offentlig, så vi trenger selvsagt godt innhold i avtalen. Vi vil se om ideen blir realitet, sa Zimmermann.

Klubbene vil motta nærmere 130 000 kr hver for de to kampene mot det kinesiske laget. Det er det kinesiske fotballforbundet som skal betale, melder ESPN.

Sterke reaksjoner

Nyheten har som ventet vakt oppsikt i verdensfotballen, og prosjektet får hard kritikk på sosiale medier. Mange mener dette prosjektet beviser at penger er i ferd med å ødelegge den moderne fotballen.

Uttalelser fra Kickers Offenbach administrerende direktør, Christoper Fori, legger ingen skjul på at de tyske klubbene blir tiltrukket av de økonomiske fordelene ved prosjektet.

– Jeg ser på en kamp mot et kinesisk lag som en god markedsføringsmulighet, sier han til Kicker.

I 2016 signerte Kina og Tyskland en avtale på regjeringsnivå nettopp med tanke på å gi kinesisk fotballutvikling et løft.

Bild rapporterer at prosjektet kan bli offisielt presentert under et statsbesøk av Kinas president Xi Jinping i Berlin 5. juli.

Kina har gjort lignende avtaler før. Det kinesiske ishockey-laget Kunlan Red Stars skal i inneværende sesong spille i den kanadiske ishockey-ligaen for kvinner som et ledd i forberedelsene til Vinter-OL i Beijing 2022, melder BBC.