GAMMEL KJENNING: Inge André Olsen er ønsket som sportsdirektør i Start.
GAMMEL KJENNING: Inge André Olsen er ønsket som sportsdirektør i Start. Foto: Nesvold, Jon Olav

TV 2 erfarer: Inge André Olsen ønsket som Starts nye sportslige leder

Start offentliggjorde sine nye eiere på en pressekonferanse torsdag kveld. Inge André Olsen er ønsket som klubbens nye sportslige leder.

Fem søkkrike investorer fra gamblingbransjen går inn i Start.

Det er en investorgruppe på fem, med kristiansanderne Christopher Langeland og Robin Reed i spissen, som går inn i Start. De tre andre investorene er Mads Nesset, Frode Fagerli og Kjetil Aasen. Alle har store aksjeverdier i selskapet Gaming International Group, som er børsnotert på Oslo børs, skriver Fædrelandsvennen.

Malta-baserte Gaming Innovation Group har slått seg opp til å bli en av de største aktørene i Norden som leverandør av teknologi og plattformer til utenlandske kasinoer på nett. Bak selskapet står blant annet flere sørlendinger.

Inge André Olsen er førstevalget
Med nye eiere håper klubben at entusiasmen skal gi opprykk fra 1. divisjon.

MØTTE PRESSEN: Start presenterte investorgruppen og planene fremover torsdag. FOTO: TV 2
MØTTE PRESSEN: Start presenterte investorgruppen og planene fremover torsdag. FOTO: TV 2

Nysatsingen «Start en drøm», som er navnet på aksjeselskapet, gjør også at det blir endringer i organiseringen av andre idretter i klubben.

Start skal samtidig ansette en ny sportslig leder i den nye fotballorganisasjonen. Etter det TV 2 Sporten erfarer er Stabæks nåværende sportslige leder Inge André Olsen Kristiansand-klubbens førstevalg.

Inge André Olsen erstattet Tom Schelvan som sportslig leder i Stabæk helt tilbake i 2011 og har vært i stillingen siden. 39-åringen er født og oppvokst i Søgne utenfor Kristiansand og har selv en fortid som spiller i Start ved to anledninger.

Olsen har fått mye av æren for at Stabæk i løpet av årene 2013 til 2015 gikk fra å være en konkurstruet 1.divisjonsklubb til et topplag i Tippeligaen. Søgne-karen står også bak en rekke treneransettelser og spillersalg på Nadderud, blant annet salget av Adama Diomande for over 20 millioner kroner til engelske Hull sommeren 2015.

I et intervju med Kristiansand Avis for tre år siden fikk Olsen spørsmålet om det var mulig å sammenligne Stabæk med Start.

– Det er vanskelig å sammenlikne oss med Start. De har en ekstrem sesong der de må selge unna spillere, og da er det de beste som forsvinner. Det var der vi var i 2012 da vi rykket ned. Så klarte vi heldigvis å rykke opp igjen med et lag bestående av mange unge spillere, sa den erfarne sportslige lederen.

Brandsal med videre som direktør
Det skal avholdes et ekstraordinært årsmøte første uke i juli, der medlemmene skal få være med å avgjøre om samarbeidet med de nye investorene skal inngås.

Investorene ønsker å inngå en avtale med Start som løper i 10 år.

Even Øgrey Brandsdal blir med videre som administrerende direktør i det samarbeidende aksjeselskapet.

– Det er en grunn for at disse guttene har lyst å være med, det er fordi de har troen på klubben og folkene som er her, sier Øgrey Brandsdal på dagens pressekonferanse.

Dersom medlemmene stemmer for forslaget 6. juli, kommer Start og investorgruppen til å inngå et langsiktig samarbeid med en avtale på ti år.

– Det mener vi, med styret i ryggen, er det beste for Start, sier Øgrey Brandsdal.

– Når vi ser tilbake på denne dagen her, så skal dette være en merkedag i Starts historie. Det vi presenterer i dag er kanskje en av de største nyhetene i klubbens historie. Det er et langsiktig og strategisk prosjekt for at Start skal klare å ta steget tilbake i toppen, sier han.

Start rykket ned fra Eliteserien i fjor. Laget ligger for øyeblikket på fjerdeplass i OBOS-ligaen.