VIL GJENSKAPE TRIUMFEN: Chris Froome får med seg et sterkt mannskap til Tour de France i jakten på sammenlagtseier nummer fire.
VIL GJENSKAPE TRIUMFEN: Chris Froome får med seg et sterkt mannskap til Tour de France i jakten på sammenlagtseier nummer fire. Foto: Christophe Ena

Her er Chris Froomes Tour de France-hjelpere

– Det ville vært bemerkelsesverdig å vinne for fjerde gang, sier Team Sky-boss Sir Dave Brailsford.

Chris Froome er på jakt etter sin fjerde Tour de France-triumf og drar nok en gang til Frankrike i juli med et av de sterkeste lagene på papiret.

Team Sky offentliggjorde i dag de ni rytterne som skal bringe suksess til det britiske laget.

Team Skys Tour de France-lag:
Chris Froome, Sergio Henao, Vasil Kiryjenka, Christian Knees, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa, Mikel Nieve, Luke Rowe, Geraint Thomas.

Ingen Poels
Wout Poels uttalte for noen dager siden at han følte seg trygg på en plass på laget, men nederlenderen, som har fått spolert deler av sesongen som følger av en kneskade, er ikke med i det gode selskap. Både Kennaugh og Stannard kjørte Critérium du Dauphiné med Froome, men er også vraket.

Landa er med på laget selv om han i etterkant av Giroen uttalte at han ville foretrukket å hvile i sommer og lade batteriene til Vuelta a Espana, men det skjer altså ikke. Samtidig ryktes det at Landa er på vei bort fra laget med Movistar som beiler.

Landa reddet Giroen for Team Sky etter at sammenlagthåpet Geraint Thomas måtte bryte rittet i kjølvannet av krasjen med en politimotorsykkel. Den 27-årige spanjolen vant én etappe og gikk til topps i klatrekonkurransen og blir nå en av de viktigste hjelperne til Froome i fjellene i fraværet av Poels.

– Vi ser virkelig frem til Touren. Chris er i god form og er klar for dette. Å vinne Touren en gang er en stor prestasjon, men det ville vært bemerkelsesverdig å vinne for fjerde gang. Vi har valgt et sterkt og erfarent mannskap som vil støtte ham, og vi ser frem til å bruke lagets styrke til vår fordel, sier Team Sky-sjef Sir Dave Brailsford.

– Kan knapt vente
Froome kommer til Tour de France med usikkerhet hengende over seg. 32-åringen har ikke vunnet noe som helst denne sesongen og kjørte "bare" inn til fjerdeplass i Critérium du Dauphiné i starten av juni.

– Tour de France er et spesielt løp og det ville vært utrolig å vinne for fjerde gang. Det har gitt meg mye motivasjon å gå for den fjerde seieren, sier Froome.

– Vi som lag er klare, og jeg kan knapt vente på at Touren skal starte. Helt ærlig elsker jeg det. Det er en følelse du ikke får i noe annet ritt.

Tour de France endte med seier til Froome i 2013, 2015 og 2016. I 2014 veltet den kenyanskfødte briten ut av rittet.