Oscar utestenges i åtte kamper for å ha startet masseslagsmål

Den tidligere Chelsea-spilleren straffes knallhardt av Det kinesiske fotballforbundet.

Utestengelsen av Oscar (25) varer frem til 13. august og gjør at brasilianeren er ute av spill i åtte kamper. Det kinesiske fotballforbundet har også gitt ham en bot på drøyt 42 000 kroner. Det skriver Mirror.

Utestengelsen kommer etter at Oscar satte i gang et masseslagsmål i kampen mot Guangzhou R&F ved å hamre ballen i to spillere før han gikk i bakken etter å ha blitt dyttet av en motstander.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

– Oscar er ingen skitten spiller. Han har tro på at han forsøkte å vise lidenskap og kampånd. Kampen var veldig intens og han ønsket å hjelpe laget. Men sånne typer konflikter bør man selvsagt unngå, sier Shanghai SIPG-trener André Villas-Boas.

Oscar ble solgt fra Chelsea til Shanghai SIPG i desember for 60 millioner pund etter fire og en halv sesong på Stamford Bridge med to Premier League-titler, én ligacuptittel og én Europaliga-tittel.

De tre andre spillerne som var involvert i sammenstøtet i kampen møtte opp til disiplinærhøringer, mens Oscar valgte ikke å stille. På Instagram har han lagt ut et bilde sammen lagkompisene Elkeson, Hulk og Ricard Carvalho iført en t-skjorte med påskriften "ingenting å gjøre, ingenting å si".

– Oscars umoralske inngripen, som førte til et masseslagsmål på banen, har hatt en enormt negativ påvirkning på Kinas fotball-liga, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Utestengelsen blir et problem for Oscar, men det blir ikke boten. Oscar tjener svimlende 4,3 millioner kroner i uken og merker nok ikke altfor mye til boten på drøyt 42 000 kroner. Det vil dermed ta under to timer å tjene pengene som kreves for å betale boten.

Parceria 👊🏼 @official_elkeson09 @hulkparaiba #O8 #football

Et innlegg delt av Oscar Emboaba (@oscar_emboaba)