GODE VENNER: Lionel Messi og Luis Suarez er gode venner både på og utenfor banen.
GODE VENNER: Lionel Messi og Luis Suarez er gode venner både på og utenfor banen. Foto: Manu Fernandez

– Messi var innstilt på å forlate Barcelona, da tok Luis Suarez affære

Lionel Messi var klar for å dra til Manchester, men to middager endret alt.

Nylig ble det kjent at Cristiano Ronaldo skal ha ønsket å forlate Spania og Real Madrid etter at han ble anklaget for å ha unndratt 14,7 millioner euro i skatt over flere år.

Ronaldo skal nå være klar til å punge ut og betale boten.

I dag kan den katalanske sportsavisen Mundo Deportivo fortelle historien om hvordan Barcelonas Lionel Messi var så langt nede at han var fast bestemt på å forlate Barcelona i noen dramatiske sommerdager i fjor.

Også da var trøbbel med skattemyndighetene en viktig årsak til argentinerens bekymringer og sterke tvil rundt fremtiden.

Etter at Messi og hans far Jorge ble dømt til 21 måneders betinget fengsel og til å betale en bot på rundt 19 millioner kroner, var superstjernen så langt nede at han ønsket å komme seg langt bort fra Spania.

Dette skjedde 6. juli i fjor. Bare noen uker tidligere hadde Argentina gått på et forsmedelig finaletap for Chile i Copa America, og Messi hadde offentliggjort at han ville gi seg på landslaget (han ombestemte seg noen uker senere).

Ville til City

Dette, sammen med skattetrøbbelet, og den konstante polemikken mellom Catalonia og Madrid, skal ha vært tre viktige årsaker til at Messi havnet nede i en dyp dal.

Ifølge avisen var Manchester City klare til å betale 150 millioner euro, og Messi var klar for å gå ut offentlig med at han ville bort, fordi han følte seg så urettferdig behandlet.

Barcelona-president Josep Bartomeu avslo imidlertid Citys bud, og henviste til at Messis utkjøpsklausul er 250 millioner euro.

Den 18. juli dro Bartomeu og visepresident Jordi Mestre ens ærend til Miami der Messi var på ferie med familien, i håp om å få ballmagikeren på bedre tanker, men ble møtt av døve ører. Dagen etter informerte han trener Luis Enrique om den gigantiske utfordringen som kunne komme til prege sesongoppkjøringen.

Til tross for at presidenten snakket med Messi ved flere anledninger den kommende tiden, klarte han ikke å få et betryggende svar om at han ville bli.

Overtalt av Luis Suarez

Det var da Messis lagkamerat, nabo og svært gode venn, Luis Suarez, tok affære.

FARGET HÅRET: Ifølge avisen farget Messi håret blondt for å få en «ny start» på grunn av turbulensene sommeren 2016. 
FARGET HÅRET: Ifølge avisen farget Messi håret blondt for å få en «ny start» på grunn av turbulensene sommeren 2016.  Foto: Lluis Gene

Han tok med seg Messi på middag og de to pratet fortrolig sammen i flere timer. Dagen etter insisterte Suarez nok en gang på å spise middag, og her nådde han endelig inn til Messi.

Uruguayaneren visste at nøkkelen til å få Messi på bedre tanker, var å få ham i gang på fotballbanen sammen med lagkameratene igjen. Han fikk Messi med seg på trening, til tross for at han hadde blitt innvilget forlenget ferie.

Den 25. juli ble det kjent at ballkunstneren vill forkorte ferien sin med en uke for å bli med laget på treningsleiren på Saint George’s Park.

Pressen og fansen tolket dette som et tegn på at Messi var mer motivert enn noensinne, men forklaringen var mer kompleks enn som så, om man skal tro på Mundo Deportivos avsløring.

Etter dette ble tingene gradvis normalisert seg, og ifølge spanske medier er vil Messi denne sommeren forlenge sin kontrakt med Barcelona til 2021.

– Jeg har alltid ønsket å avslutte karrieren i Barcelona, sa Messi i et intervju nylig.