Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland - Portugal 0-1:

Det ble en høydramatisk avslutning på Portugals åpningskamp i Confederations Cup. Like før slutt utlignet Héctor Moreno for mexicanerne.

Onsdag stod vertsnasjonen på motsatt banehalvdel i den russiske hovedstaden, og denne gang holdt det helt inn. Mens lagets store stjerne gjorde jobben i motsatt ende med et nådeløst hodestøt, ryddet midtstopperduo Pepe og Bruno Alves unna i Portugal-forsvaret.

Se Ronaldos scoring i videovinduet øverst!

– Jeg er veldig glad. Dette er Portugals første seier i Russland noensinne. Laget spilte veldig bra mot en motstander på deres hjemmebane. Russland spilte med god intensitet, men jeg synes vi spilte bedre og skapte flere sjanser. Vi fortjente seieren. Jeg vil gratulere laget, sier matchvinneren i et intervju etter kampen.

– Svarer som alltid
Manchester Citys nyervervelse Bernardo Silva var arkitekten bak kampens eneste mål. I det tiende minutt mottok han ballen på sin høyreside. Den eminente 22-åringen gikk innover i banen og fant Dortmunds Raphaël Guerreiro på motsatt side. Venstrebacken løftet øynene og la fint inn på hodet til Ronaldo, som løp seg fri på bakerste stolpe og stanget laget i føringen.

– Mens hele verden snakker om skatt, overgang og raseri, så svarer Cristiano Ronaldo som han alltid gjør. Med mål! utbrøt TV 2s kommentator, Kasper Wikestad, etter Ronaldos 74. landslagssmål.

Samme mann var farlig frempå etter en halvtimes spill. Real Madrid-stjernen mottok ballen i 16-meteren og klemte til. Fra skrå vinkel gikk det lave skuddet i beina på Russland-målvakt Akinfeev.

Gjestene dominerte første omgang på Otkrytiye Arena i Moskva, uten å slippe russerne til de store sjansene.

Fem minutter før hvilen fikk umarkerte Smolov avslutte fra kort hold, men den russiske spissen klarte ikke å treffe innenfor stengene.

Praktredning
Den regjerende europamesteren kom også best i gang etter sidebyttet. AC Milans ferske storsignering, André Silva, vant en duell inne i feltet og satte hodet til. Bare en strålende reaksjonsredning av Akinfeev hindret spissen i å doble ledelsen.

Santos' menn er ikke bare farlig på innlegg. Southampton-back Cédric Soares, som scoret sitt første landslagsmål i 2-2-kampen mot Mexico, satte Akinfeev på ny prøve da han klemte til fra langt hold. Igjen så holdt den russiske sisteskansen vertene inne i kampen.

Andre omgang ble langt mer underholdende, og kampen åpnet seg opp. Likevel var det ingen av lagene som klarte å finne veien til nettmaskene igjen.

Russland fikk en stor sjanse til å spolere en ny Portugal-fest like før slutt, men vertenes heading gikk like over tverrliggeren til Rui Patrício.

Dermed skal det mye til for at Ronaldo & Co. ikke spiller semifinale i Prøve-VM. Laget leder gruppe A med fire poeng. I neste kamp møter de New Zealand.