TIL MERSEYSIDE: Den egyptiske landslagsspilleren selges fra Roma til Liverpool.
TIL MERSEYSIDE: Den egyptiske landslagsspilleren selges fra Roma til Liverpool. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO.

Liverpool kjøpte Chelsea-flopp for rekordsum

To og et halvt år etter at han forlot Chelsea, er Mohamed Salah tilbake i England.

Det bekrefter Liverpool på sin hjemmeside torsdag kveld.

– Jeg er veldig glad for å være her. Jeg vil gi 100 prosent for klubben, og ønsker virkelig å vinne noe her. Vi har et bra lag med noen gode spillere. Jeg så på kampene forrige år, og så at alle jobbet hardt for å vinne noe, sier Salah, som får trøye nummer elleve, til klubbens hjemmeside.

– Mohamed har den perfekte blandingen av erfaring og potensial. Dette er virkelig en spennende signering for oss. Det han har prestert i Italia er imponerende. Han har noen kvaliteter som vil forbedre laget vårt, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

25-åringen blir tidenes dyreste Liverpool-spiller, ifølge rapportene. Egypteren er ifølge engelske journalister ventet å koste 35 millioner pund, og med tillegg kan den stige til rundt 40 millioner.

PR-stunt
Andy Carroll kostet rundt 35 millioner pund da han ble hentet til Merseyside i 2011. Sadio Mané kostet til sammenligning 30 millioner pund forrige sommer, da lynvingen kom fra Southampton.

Ifølge The Times får den tidligere Chelsea- og Basel-spilleren en fireårskontrakt med 90.000 pund i ukelønn, men der klubben har mulighet til å forlenge med ett år.

Se Salah trylle inn ballen fra død vinkel i Roma-seier

Det ble lekket bilder av Salah i Liverpool-drakt allerede før den endelige bekreftelsen kom torsdag. Flere fans på Twitter omtalte dette som en skandale, men visste lite om at det tvert imot var noe som må kunne kalles for et genialt PR-stunt. Overgangen ble nemlig bekreftet med en video av Salah selv som frenetisk sitter og sjekker alle meldingene, før han viser seg for kamera og bekrefter sin egen overgang.

Floppet
På de to siste sesongene har Salah scoret 29 mål i Serie A. Det er mer enn hva noen av Liverpool-spillerne har på samme tid i Premier League. Forrige sesong hjalp han Luciano Spallettis Roma til andreplass i ligaen.

I januar 2014 hentet daværende Chelsea-manager José Mourinho Salah til Stamford Bridge. Den da 21 år gamle teknikeren signerte en kontrakt på fem og et halvt år med de blå.

Men det ble ingen eventyrhistorie for Salah i London, der han bare fikk 13 ligakamper.

Ett år seinere, på Deadline Day i januar, ble han klar for utlån til Fiorentina. Etter sommeren ble krølltoppen lånt ut til Serie A-rival Roma, før klubben gjorde overgangen permanent i 2016/17-sesongen. I den italienske hovedstaden var han sist sesong en nøkkelmann i et offensivt Roma som scoret hele 90 mål i serien.

Egypteren blir Jürgen Klopps andre signering denne sommeren. Hurtigtoget står med 53 landskamper og ble tidligere omtalt som «den egyptiske Messi».