Leipzig-spillerne Emil Forsberg (t.v.) og Naby Keita (t.h.) har fått klarsignal til å spille i Mesterligaen for klubben sin.
Leipzig-spillerne Emil Forsberg (t.v.) og Naby Keita (t.h.) har fått klarsignal til å spille i Mesterligaen for klubben sin. Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL.

RB Leipzig fikk klarsignal av UEFA til Mesterliga-spill

UEFA har gitt den tyske klubben RB Leipzig tillatelse til å spille i Champions League etter at klubbeier Red Bull har avsluttet eierskapet i østerrikske Salzburg.

RB Leipzig, som ble nummer to i tysk 1. Bundesliga bak Bayern München, sto i fare for å bli nektet mesterligadeltakelse på grunn av UEFAs integritetsregler.

To klubber kan ikke ha samme eier og delta i den samme turneringen.

Hadde Red Bull stått som eier av både Salzburg og RB Leipzig, ville Salzburg fått delta i Mesterligaen fordi klubben ble seriemester i Østerrike, og Leipzig bare nummer to i Tyskland.

Formelt er Red Bull ikke lenger eier av Red Bull Salzburg, som er klubbens offisielle navn. Konsernet skal i stedet «bare» være hovedsponsor. I Mesterligaen meldes klubben på som FC Salzburg.

Salzburg skal spille i Mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde og møte vinneren av Hibernians (Malta) og Tallinn (Estland). RB Leipzig er direkte kvalifisert for gruppespillet.

(©NTB).