West Ham solgte Nordtveit: – Han går betraktelig ned i lønn

Håvard Nordtveit er ferdig i Premier League og West Ham.

West Ham har solgt Håvard Nordtveit til Hoffenheim.

Se hva Håvard Nordtveit sa om Hoffenheim-ryktene før overgangen ble fullført øverst!

Det melder West Ham på sine hjemmesider.

– Håvard Nordtveit har fullført overgangen til Hoffenheim for en overgangssum som ikke vil bli offentliggjort, skriver West Ham i en pressemelding.

– Året i England var ikke optimalt
Den norske landslagsspilleren forlater West Ham etter kun én sesong i Premier League.

– Året for meg i England var ikke optimalt. I løpet av mine sesonger i Mönchengladbach lærte jeg å kjenne Bundesliga svært godt. Nå gleder jeg meg til å bidra til å hjelpe TSG til å oppnå klubbens ambisjoner fremover, uttaler Nordtveit til sin nye klubbs hjemmeside.

Bundesliga-klubbens 29 år gamle suksesstrener Julian Nagelsmann er glad for å få med nordmannen på laget.

– Han har en flott personlighet og erfaring fra Bundesliga tidligere. Samtidig hadde spilleren et stort ønske om nye utfordringer, sier treneren som kun er tre år eldre enn Nordtveit til Hoffenheims hjemmeside.

– Signeringen av Håvard gir spillet vårt flere dimensjoner. Han er ideell i rollen som en midtstopper i både en trebackslinje eller med fire mann i forsvaret. Han kan også spillere defensiv midtbanespiller med høy kvalitet, fortsetter han.

Går kraftig ned i lønn
Sportsdirektør Alexander Rosen røper at Hoffenheim i lengre tid har forsøkt å hente den norske landslagsspilleren.

– Han styrker ikke bare laget vårt sportslig sett. Han er en strålende profesjonell utenfor banen også. Uten spillerens ønske om å gå ned betraktelig i lønn så ville denne overgangen aldri ha vært mulig, sier Rosen.

Hoffenheim opplyser at forsvarsspilleren har skrevet under på en kontrakt som strekker seg frem til 30. juni 2022 med Bundesliga-klubben.

– Jeg ønsker å takke Håvard for bidraget og det harde arbeidet forrige sesong. Han er en strålende profesjonell og jeg ønsker ham alt det beste i Hoffenheim, sier West Ham-manager Slaven Bilic til West Hams hjemmeside.

26-åringen ble hentet til West Ham fra Borussia Mönchengladbach gratis i fjor sommer.

Nordtveit fikk med seg 21 kamper i alle turneringer for West Ham i løpet av sin ene sesong i London-klubben. Han fikk sin debut i Europaliga-kvalifiseringen mot slovenske NK Domzale i juli i fjor.

Hoffenheim havnet forrige sesong på en imponerende fjerdeplass i Bundesliga og skal ut i kvalifisering til Mesterligaen. Trener Julian Nagelsmann er bare 29 år gammel og regnes som et av de største managertalentene verden har sett på lang tid.