I TRØBBEL: Mourinho er i trøbbel med spanske myndigheter.
I TRØBBEL: Mourinho er i trøbbel med spanske myndigheter. Foto: Pool

Mourinho avviser alle beskyldninger om skattesnusk – hevder at han betalte 26 mill. euro i skatt i Spania

José Mourinho etterforskes for skattesnusk.

Manchester United-trener José Mourinho skal være under etterforskning for skattesvindel i Spania.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge BBC er han under etterforskning for å ha unndratt mer enn 30 millioner kroner i tiden mellom 2011 og 2012. På den tiden var han manager for Real Madrid.

BBC melder også at sakens kjerne skal være at Mourinho har unngått å melde inn inntekter som stammer fra salg av bilderettigheter.

Men i en pressemelding sendt ut til flere medier, blant annet Sky Sports News, avviser Mourinho alle anklagene.

Mourinho hevder at han betalte over 26 millioner euro i skatt i løpet av sine år som trener i Real Madrid – og at han ikke er blitt kontaktet av spanske skattemyndigheter.

– José Mourinho har ikke mottatt en melding fra myndighetene om det som er publisert i ulike medier tirsdag, heter det i pressemeldingen fra Mourinhos juridiske rådgivere.

– Verken spanske skattemyndigheter eller påtalemyndighetene har kontaktet José Mourinho eller hans rådgivere for å forhøre seg eller opplyse om innledende prosesser, skriver de videre.

I pressemeldingen opplyser Mourinho at han alltid har betalt det den spanske stat har krevd i skatt.

– José Mourinho, som bodde i Spania fra juni 2010 til mai 2013, har betalt over 26 millioner euro i skatt med en gjennomsnittlig skatteprosent på 41 frem til mai 2013. Han aksepterte skattevesenets justeringer i 2015 for årene 2011 og 2012 og inngikk enighet om dette i 2013, skriver Mourinhos advokater i pressemeldingen.

En av mange
José Mourinho er dermed den siste ut av en rekke fotballpersonligheter som blir etterforsket av spanske skattemyndigheter i det siste.

Fra før av er det kjent at spanske skattemyndigheter mener at Cristiano Ronaldo skal ha unnlatt å betale 14,7 millioner euro (140 millioner kroner) i skatt i perioden mellom 2011 og 2014. Han skal i retten 31. juli.

Ronaldo har blitt sterkt linket til Manchester United i det siste, angivelig på grunn av at han er rasende for behandlingen han har fått av spanske myndigheter. Nå kan det virke som om Manchester Uniteds trener også har et forklaringsproblem.

Også Barcelona-spiller Lionel Messi har vært i trøbbel med spanske skattemyndigheter. Tidligere i år ble han og hans far dømt til 21 måneders betinget fengsel for skattesvik.

Far og sønn Messi slapp å sone i fengsel ettersom det i Spania er vanlig praksis å gjøre straffer på under to år betinget for førstegangsforbrytere.