MISTILLIT: Alexander Kristoff har fått et hardt slag av Katusha-ledlesen kun dager før Tour de France.
MISTILLIT: Alexander Kristoff har fått et hardt slag av Katusha-ledlesen kun dager før Tour de France. Foto: Chris Graythen

Kristoff til TV 2: – Jeg er overrasket og skuffet!

Mandag ble det klart at Alexander Kristoffs viktigste medhjelper ikke kommer med til Tour de France. Nå innrømmer Kristoff at han føler seg vingeklippet av Katusha-ledelsen.

TV 2 møter Alexander Kristoff dagen etter at det ble kjent at hans viktigste medhjelper, danske Michael Mørkøv, ikke blir med til årets Tour de France som begynner om halvannen uke.

– Jeg er overrasket og skuffet over uttaket og synes det er rart at Mørkøv ikke har blitt tatt ut, og at ingen har forhørt seg med meg.

– Blir sjansene dine svekket?

– Vi mister Mørkovs erfaring. Men du må ikke spørre meg om hvorfor han ikke er tatt ut. Jeg er overrasket, men jeg må bare forholde meg til det laget Katusha har tatt ut og de rytterne som kjører, sier han i et intervju med TV 2 tirsdag.

Mistillit

Det spekuleres nå i om at laguttaket er et tegn på at Katusha ikke regner med Kristoff neste sesong.

– Opplever du dette som mistillit fra Katusha?

– Det kan oppfattes sånn. Jeg vet ikke helt hva de tenker, men jeg føler ikke at de satser hundre prosent på meg slik vi var blitt forespeilet før sesongen. Jeg tror fortsatt vi har gode muligheter, men de ville vært enda større med Michael på laget, sier Kristoff til TV 2.

– Har det vært konflikter mellom deg og ledelsen?

– Jeg er usikker på hvorfor det har blitt som det har blitt. Vi har jo vært litt uenige underveis i sesongen i år, og resultatene har kanskje uteblitt litt også. Jeg har kjørt bedre før. Men nå føler jeg meg egentlig i bra slag. Jeg har blitt frisk igjen etter Dauphiné, og jeg tror kan bite bra fra meg uansett om Michael er med eller ikke.

Han innrømmer at han er skuffet over at han ikke ble informert om avgjørelsen.

– Jeg har ikke fått en telefon om hvem jeg vil ha rundt meg. Det hadde vært okei å få. Hvis det er jeg som skal kjøres for så synes jeg at det er en fordel å ha mine ryttere rundt meg, sier han til TV 2.

Kristoff vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt dette endrer hans fremtidsplaner.

– Det har jeg ingen kommentar til. Foreløpig har jeg ikke skrevet under noen kontrakt med noen, så det står foreløpig åpent.

Bystrøm også vraket

TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, lurer på om Katusha fremdeles skal bygges rundt nordmannen.

– Er Mørkøvs form for dårlig, og er det andre som kan bidra mer? Eller vil de forandre dynamikken i laget? Katusha har nylig vunnet to løp. De er jo på hugget. Har de mistet litt av tilliten til Alex, og heller ønsker å satse på andre formsterke ryttere. Det har jo også vært spekulasjoner om at Alex er på vei ut. Det kan rett og slett bety at de nedprioriterer ham. sa Kaggestad til TV 2 mandag.

Mandag ble det også klart at Sven Erik Bystrøm er vraket til Tour de France.

– Ja, det var selvfølgelig kjedelig. Jeg hadde håpet på plass, men visste at jeg ikke hadde noe garanti. Får gå for plan B nå, selv om jeg ikke vet helt hva det er enda. Mer overrasket over at Mørkøv ikke ble tatt ut, skrev Bystrøm i en SMS til TV 2 Sporten.