– De fem neste kampene blir avgjørende for Brann

Rødtrøyene kjørte over Stabæk og inntok tabelltoppen for første gang siden 2008. Det blir det gullsnakk av i Bergen.

Etter mandagens kalasseier tok bergenserne over for trønderne på toppen av tabellen.

Rosenborg ble vippet ned til andreplass med svakere målforskjell.

Forestillingen på Brann Stadion sørget for feststemning blant de røde supporterne.

– Nå er vi serieleder! Nå skal gullet «hem». En bergenser er alltid optimist, sa en supporter til TV 2, i gledesrus på vei ut dørene etter storseieren.

– Ikke bra for Eliteserien
Forrige gang Brann lå øverst, var i mars 2008. Etter 4-2-seieren over Fredrikstad i serieåpningen. Den sesongen endte med åttendeplass.

– Hvis Brann er foran Rosenborg etter de fem neste kampene tror jeg Brann kan ta det. Men Rosenborg har et veldig mye enklere program i de fem kampene, og i løpet av den perioden kan de fort få en liten luke til de andre lagene som nå ligger i toppen. Det er gøy for Eliteserien at det er spenning i toppen, men det er ikke bra for Eliteserien at ingen har klart å få en luke til Rosenborg når de har rotet så mye som de har gjort den siste perioden, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

Han vil likevel hylle det Lars Arne Nilsen og Brann har fått til.

– Fjorårets sesong var en stor overraskelse, og så ser de enda bedre ut i år. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben som har blitt gjort i Bergen siden Lars Arne Nilsen overtok noe som minnet om et middels lag i OBOS-ligaen, sier TV 2-eksperten.

Vil ikke snakke om gull
Suksesstreneren er på sin side litt mer beskjeden når det snakkes om seriegull. Forrige gang Brann tronet øverst ved sesongslutt, var i jubelsesongen i 2007.

I 2007 kunne Brann feire gullet etter 5-2-seieren over Viking på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.
I 2007 kunne Brann feire gullet etter 5-2-seieren over Viking på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

– Vi har ikke spilt halvveis ennå. Det er kjekt at vi ligger på topp. Det betyr at vi har vært best til nå, sier Lars Arne Nilsen til TV 2.

– Du virker litt avmålt, er det bevisst?

– Det er ingen grunn til å ta av. Vi har gjort det bra, så er det noen lag som ikke har prestert opp mot det de er gode for. Da sniker vi oss med i kampen. Vi snakker ikke om gull. Publikum og supporterne må få kose seg, så skal vi gjøre det vi kan, sier Brann-sjefen.

– Så du tar ikke supporternes ord og sier at nå går vi for gull?

– Det er ikke min jobb å snakke om det. Det får andre ta seg av, jeg har nok å styre med.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerte på de glisne tribunene i Bergen mandag. Når laget skulle spille om å overta tabelltoppen. 10.351 billetter var solgt til oppgjøret. Stadion har kapasitet til å ta imot over 17.000.

Brann Bataljonen og spillerne kunne juble for 5-0-seier over Stabæk på Brann Stadion mandag. Ved kampslutt ble det selvsagt sunget at gullet skal «hem». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix. 
Brann Bataljonen og spillerne kunne juble for 5-0-seier over Stabæk på Brann Stadion mandag. Ved kampslutt ble det selvsagt sunget at gullet skal «hem». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix. 

– Jeg synes det er fantastisk. Vi har Norges beste publikum. 10.000 tilskuere her i dag er bra med den historien vi har hatt. Nå kan det hende det kommer enda flere når vi ligger der vi ligger. Det er strålende det vi har, mener Lars Arne Nilsen.

– Byens image
Nilsens høyreback, Amin Nouri, og Daniel Braaten herjet på høyresiden for rødtrøyene mot Stabæk.

Nouri liker stemningen bergenserne lager når laget presterer.

– Det er jo imaget til klubben og byen. At de synger om gull, er bare moro. Det skaper trykk og god stemning i byen. Det fortjener supporterne, og det fortjener vi, sier 27-åringen, som er på utgåendekontrakt og kan forsvinne fra klubben.

– Det er uansett ikke vits å ta av. Det er første gang vi ligger på topp denne sesongen. Det utrolig jevnt. Vi må bare ta en kamp om gangen, så får vi telle opp til slutt, sier backen.

– Var dette et signal til Trøndelag?

– Vi tenker ikke på dem og de andre rundt oss. Vi må utvikle oss. Vinne neste kamp vi spiller. Det er et kjedelig svar, men så enkelt er det.

Fullstendig tabell og statistikk om Eliteserien finner en hos altomfotball.no.