Mandag åpner overgangsvinduet i Chinese Super League, men myndighetene vil nå sette en effektiv stopper for de rådyre kjøpene av utenlandske stjerner til ligaen.

Sammen med Fotballforbundet i Kina (CFA) vil de nå innføre at klubbene må betale 100 prosent av kjøpssummen i skatt ved spillerkjøp, melder BBC.

– Klubbene brenner penger
Klubbene i den kinesiske toppserien brukte samlet over 3,7 milliarder kroner på spillerkjøp i det forrige overgangsvinduet – altså mer enn en klubbene i Premier League.

– Klubbene i CSL brenner penger, uttalte en opprørt talsperson for Kinas sportsdepartement om den vanvittige pengebruken da.

Hensikten med den nye «spillerkjøpsskatten» er å hindre de megarike klubbene i å gå bananas på overgangsmarkdet. Skatten på 100 prosent av kjøpsprisen vil gå til et utviklingsfond for fotball styrt av den kinesiske stat, ifølge BBC Sports.

Innføringen av den nye skatten betyr i prinsippet at om en klubb for eksempel kjøper en spiller for 200 millioner kroner, må klubben samtidig betale 200 millioner kroner i skatt til utviklingsfondet. Med andre ord blir det dobbel pris for hver spiller.

Tidligere har CFA innført en rekke nye regler for å hindre at det kun blir dyrekjøpte utlendinger i ligaen. Kun tre spillere uten kinesisk pass får være på banen for hver klubb, og i hver kamp må klubbene ha like mange kinesiske spillere under 23 år som utlendinger på banen samtidig.

Rooney og Costa kan være på vei
Manchester United-spissen Wayne Rooney og Chelseas toppscorer Diego Costa er blant stjernene som er blitt koblet til kinesiske klubber den siste tiden. Overgangsvinduet i CSL stenger 14. juli.

I det forrige overgangsvinduet hentet Shanghai SIPG Brasils landslagstjerne Oscar for 660 millioner kroner fra Chelsea, mens Shanghai Shenhua punget ut med 450 millioner kroner for å hente superspissen Carlos Tevez. Argentinas landslagsspiller fikk en lønn på vanvittige 3,7 millioner kroner i uken i sin nye klubb.

Fra før spiller stjerner som Hulk (Shanghai SIPG), Alex Teixeira (Jiangsu Suning), Jackson Martinez (Guangzhou Evergrande), Ramires (Shanghai SIPG) og Ezequiel Lavezzi (Habei Chine Fortune) i Kinas Super League.

Som TV 2 Sporten tidligere har omtalt er det myndighetene, megarike klubbeiere og styrtrike eiendomsutviklere som alle bidrar til å spytte enorme pengesummer inn i ligaen. Totalt skal klubbene i CLS ha ha verdier for svimlende 85 milliarder kroner på sine kontoer.