MESTERLIGA: Nicklas Bendtner håper å skyte Rosenborg til Mesterliga-deltagelse.
MESTERLIGA: Nicklas Bendtner håper å skyte Rosenborg til Mesterliga-deltagelse. Foto: Johansen, Carina

Rosenborg får  irsk motstand i Mesterliga-kvalik

Mesterligaens andre kvalifiseringsrunde ble trukket i dag. Rosenborg møter Dundalk FC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er knyttet stor spenning til Rosenborgs Mesterliga-deltagelse etter lagets sviktende form den siste tiden.

Det første hinderet på veien til å kvalifisere seg til Mesterligaen blir Dundalk FC fra Irland. Trønderne kommer inn som seedet lag i den andre runden.

Tøff trekning

Dundalk FC var på forhånd regnet som en av de tøffeste lagene Rosenborg kunne trekke.

De kom blant annet til gruppespillet i Europaligaen i fjor, etter å ha tapt 1-3 sammenlagt mot Legia Warszawa i Mesterligaens play off-runde, det siste hinderet før gruppespillet.

Det var ett steg lengre enn Rosenborg som røk ut mot kypriotiske APOEL i tredje kvalifiseringsrunde.

Dundalk endte sist i sin Europaliga-gruppe, men de var ingen kasteball. De tok poeng borte mot nederlandske AZ Alkmaar, og de slo israelske Maccabi Tel Aviv.

Dundalk ble dermed det første irske laget til å vinne en kamp i Europaligaens gruppespill.

–Et av de verste lagene de kunne trukket

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er klar på at dette blir tøft for trønderne:

– Et av de verste lagene de kunne trukket. Samtidig har Dundalk mistet sine to beste spillere, Daryl Horgan og Andy Boyle, til engelske Preston, og dermed er de betydelig svekket fra i fjor, sier Jesper Mathisen til TV 2.

– Dermed er nok Dundalk mer misfornøyd med denne trekningen enn det Rosenborg bør være. I mine øyne er Rosenborg favoritt uansett hvem de skulle møte i denne kvalifiseringsrunden, det er vel først i neste runde at de virkelig kan møte topp internasjonal motstand, sier TV 2s fotballekspert.

– Samtidig er verken Rosenborg eller norsk fotball i en posisjon hvor vi kan si at vi er favoritter til noe som helst, tilføyer Mathisen til TV 2.

– Det blir spennende å se hvordan Rosenborg fremstår. De har tid til å finne en viss form. Det er ingen tvil om at det ikke har vært samme rytme og dynamikk i angrepsspillet i år.

Er Europa Rosenborgs hovedprioritet i år?

– Det er vanskelig å si. Men det hadde vært en fordel å prestere i hjemlig liga før de skal ut i Europa. Men det er klart at de store pengene ligger i Mesterligaen, hvis de når gruppespillet, sier Jesper Mathisen til TV 2.

Norsk Europa-fiasko i fjor

I fjor gikk norske klubber glipp av 100 millioner kroner på grunn av manglende Europa-suksess.

– Det som skjedde i fjor var pinlig. Det var ikke akkurat stormakter vi møtte, har Jesper Mathisen tidligere uttalt seg til TV 2.

– Alle spillere, trenere og vi som jobber med norsk fotball har egentlig ikke lyst til å si at nivået er svakt, at vi har lite profiler og at vi blir avslørt i Europa gang etter gang. Men det er sannheten. Det ser vi på klubblag og landslag. Norsk fotball står i gjørmen, og så må alle dra i samme retning for at det skal bli bra igjen, sier Mathisen.