Molde avgjorde etter pause mot Tromsø

Med to raske scoringer i løpet av to minutter i annen omgang la Molde grunnlaget for 3-0-seieren mot Tromsø i Eliteserien søndag. TV 2s fotballekspert Marius Skjelbæk kaller nå Björn Bergmann Sigurdarson «Eliteseriens beste spiller».

Molde vant komfortabelt 3-0 mot Tromsø søndag.

– Molde kan melde seg på i toppen, sa Jesper Mathisen i FotballXtra etter kampen.

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Etter en sjansefattig første omgang, hvor Tromsø hadde vært farligst frempå, fikk Molde fart på sakene etter hvilen. Først sendte Etzaz Hussain hjemmelaget i ledelsen etter 55 minutter.

– Et gnistrende godt treff, sa TV2s fotballekspert Marius Skjelbæk i FotballXtra.

Moldes toppscorer Björn Bergmann Sigurdarson la på til 2-0 to minutter senere med sitt sjette mål for sesongen. Alle målene til islendingen denne sesongen har kommet i annen omgang.

– Molde lager hakkemat av fortapte nordlendinger, sa Skjelbæk.

– Björn Bergmann Sigurdarson er den beste spilleren i Eliteserien akkurat nå. Han burde vært norsk. En kanonspiller, sa Skjelbæk i FotballXtra.

Fredrik Brustad fikk æren av å sikre 3-0-seieren med et knallhardt skudd sju minutter før slutt.

Molde slo dermed kraftig tilbake etter 0-1-tapet mot Sarpsborg i forrige serierunde.

Tromsø gikk på sin side på sitt tredje strake tap og faller under nedrykksstreken.

Bommet på åpent mål

Kampens første sjanse fikk Tromsøs Mikael Ingebrigtsen etter 30 minutter. Christian Landu-Landu fyrte av utenfor 16-meteren, og Molde-keeper Andreas Linde måtte gi retur. Ingebrigtsen var på riktig sted og kom på blank kasse, men spissen klarte kunststykket å bomme på mål.

Tromsø viste antydninger til å være farlig på kontringer, men kom ikke til flere sjanser før pause. Molde var på sin side heldige ved at det ikke sto 1-0 til bortelaget.

Tromsø var nærmest også rett etter pausen, men Ingebrigtsens skudd fra inne i 16-meteren strøk det venstre krysset.

Så tok hjemmelaget over. Et innlegg fra Christoffer Remmer etter 55 minutter ble klarert av Simen Wangberg, men i returrommet sto Etzaz Hussain. Midtbanespilleren la ballen til rette og banket den i det høyre hjørnet bak Gudmund Kongshavn, som ikke rakk bort.

Brustad avgjorde

Kun to minutter senere fulgte hjemmelaget samme suksessoppskrift, bare at denne gangen havnet innlegget fra Remmer på hodet til en ensom Björn Bergmann Sigurdarson, som stanget Molde to mål foran.

Tromsø-innbytter Mour Samb var utrolig nær redusering like etter timen spilt, men skuddet til senegaleseren gikk i stolpen, i Linde og ut til corner, som ikke ble noe av.

Simen Wangberg ble flyttet fram som spiss på tampen, men til ingen nytte. Det var i stedet Molde som fjernet all tvil da Fredrik Brustad la på til 3-0 i det 83. minutt med en kanonkule fra hjørnet av 16-meteren.