Vålerenga - Størmsgodset 1-1

Ronny Deila forlot Strømsgodset som en stor helt for å ta over Celtic, men etter to seonger i den skotske storklubben var den tidligere midtstopperen tilbake i Norge.

Deila er inne i sin første sesong som Vålerengas hovedtrener og møtte gamleklubben Strømsgodset i en obligatorisk kamp for første gang.

Det ble ingen stor kamp. Jonathan Parr sørget for en tidlig ledelse, men Enar Jääger utlignet til 1-1 senere i første omgang. I andre omgang så lagene ut til å være fornøyde med uavgjort og da endte det 1-1 på Ullevaal.

– Det var en svak fotballkamp av oss. Vi så veldig slitne ut. Det var ingen sprut. Jeg må gå i meg selv når vi er slitne som et lag. Gutta vil, men det så veldig tungt ut. Det er mulig uken har vært for hard, sier Deila til TV Norge.

Godset-trener Tor Ole Skullerud mente ballen var ute i forkant av frisparket som førte til Vålerengas utligning.

– Jeg synes vi var best, men det var en jevn kamp, og jeg er forbannet fordi ballen var ute før frisparket som fører til Vålerengas mål, mente han.

Med dagens resultat ligger Vålerenga på åttendeplass, mens Strømsgodset er nede på 13. plass.

– Jeg synes det var et fortjent poeng. Vi jobbet bra sammen og Vålerenga skaper lite, sier Jonathan Parr til TV Norge.

Frekk målgivende til Parr
Strømsgodset fikk en drømmestart på kampen etter et drøyt minutt. Jonathan Parr kom på et godt løp bakfra. Bassel Jradi holdt på ballen og med et strålende hælspark åpnet han Vålerenga-forsvaret. Parr kunne kontrollert sette inn 1-0.

– Det var et greit mål. Jeg ble spilt fint igjennom av Bassel. Vi startet bra, men vi må holde det gående, sa Parr til TV Norge i pausen.

Etter 18 minutters spill utlignet Vålerenga på sin første målsjanse. Strømsgodset-forsvaret fikk ikke unna Herman Stengels frispark og Daniel Fredheim Holm headet inn til Enar Jääger foran mål. Den estiske forsvarsspilleren nikket ballen i hjørnet bak Espen Bugge Pettersen.

Stor Vålerenga-sjanse
I det 24. minutter var Ivan Näsberg nær ved å score 2-1 for Vålerenga. Svensken fikk vendt opp innenfor 16-meteren og skutt, men Bugge Pettersen var med på notene og reddet gjestene fra Drammen.

Vålerenga hadde initiativet i kampen den siste halvdelen av første omgang, men klarte ikke å finne flere åpninger i Godset-forsvaret før pause.

– Vi startet litt dårlig, men jobbet oss inn i kampen og mot sluttem styrte vi mer og mer. Vi må slippe oss mer løs og få til mer kombinasjoner i midten, oppsummerte Vålerenga-kaptein Christian Grindheim overfor TV Norge i pausen.

Deila: – Har ikke vært så bra
Vålerenga-trener Ronny Deila var alt annet enn fornøyd etter første omgang.

– Jeg synes ikke det har vært så bra. Det har vært dårlig press, vi har spilt for lite fremover og skapt for få sjanser. Vi må opp flere hakk, sa han til TV Norge.

– Starten var veldig god, men så kom Vålerenga inn i kampen etter hvert, men jeg synes vi vekslet bra mellom høyt og lavt press. Vi klarte å holde på ballen, men skulle gjerne skapt flere sjanser, sa trenerkollega Tor Ole Skullerud til TV Norge.

Strømsgodset var det beste laget også i starten av andre omgang, men slet med å skapte store muligheter. Etter en times spill fikk Christian Grindheim er brukbar sjanse på en heading, men avslutningen gikk like utenfor.

Tre minutter før full tid gjorde Bugge Pettersen en god redning på Herman Stengels frispark og kampen endte 1-1 etter en sjansefattig andre omgang.