Haugesund-Rosenborg 1-0

Se vinnermålet og Melings røde kort i Sportsnyhetene over!

Haugesund påførte søndag Rosenborg sitt andre tap for sesongen. Haugesund var klart best og vant 1-0 etter scoring av Haris Hajradinovic etter bare tre minutter.

Ettersom Sarpsborg 08 tapte 1-0 mot Sandefjord, leder Rosenborg fremdeles serien, men trønderne har nå kun én seier på de siste fem kampene.

– Alarmerende, sa TV2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

– Nicklas Bendtner har ikke levert, men problemene til Rosenborg er mye større enn som så, sa Mathisen videre.

– Det meste er galt med Rosenborg nå, sa Marius Skjelbæk i FotballXtra etter kampen.

Birger Meling fikk rødt kort ti minutter før slutt etter en stygg takling.

– Vi må brette opp ermene. Vi liker ikke at det kladder såpass offensivt. Det ser ut som om vi er redde for å tape, sa en bekymret Kåre Ingebrigtsen til TV Norge etter kampen.

Sjokkåpning av Haugesund

Rosenborg ledet serien før dagen 13. runde, men uten å imponere. Seieren hjemme mot Strømsgodset sist var imidlertid et skritt i riktig retning, og det var ventet at de skulle fortsette oppturen i søndagens kamp mot Haugesund.

Haugesund åpnet kampen med en kjempesjanse etter bare to minutter. Hjemmelaget kom seg rundt på kanten og fikk lagt inn ved Liban Abdi. Haris Hajradinovic headet ballen like over Rosenborgs mål. Det var kun en advarsel.

Minuttet senere var derimot scoringen et faktum. En genial pasning fra Filip Kiss sendte nevnte Hajradinovic i løpsduell mot Tore Reginussen. Den vant han enkelt og alene mot RBK-keeper André Hansen gjorde han ingen feil.

Dermed sto det 1-0 til Haugesund.

– Fryktelig svakt forsvarsspill, sa TV2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra. – Både Johan Lædre Bjørdal og Tore Reginiussen burde falt av mye mer og tidligere.

Haugesund nærmest 2-0

Rosenborg tok seg sammen etter sjokkstarten, men uten å sette Per Kristian Bråtveit i Haugesund-målet på de største problemene. Haugesund fortsatte med sitt flotte spill og etter en halvtime var Kristoffer Haraldseid nære med et skudd fra kanten av sekstenmeteren som Hansen måtte parere ut til hjørnespark.

Like før pause var Haugesund ekstremt nære ved å doble ledelsen. Kaptein Filip Kiss fikk stå helt alene inni RBK-feltet etter et godt innlegg fra Shuaibu Ibrahim. Fra fem meter blåste imidlertid Kiss ballen rett på André Hansen. En eventyrlig mulighet for hjemmelaget til å gå opp i 2-0.

Minutter senere måtte Hansen i aksjon igjen. Og igjen rullet Haugesund opp på RBKs venstreside. Abdi fant Ibrahim helt alene innenfor Rosenborgs femmeter. Ibrahim fikk avsluttet, men Hansen reddet Rosenborg med en strålende redning. Rosenborgs keeper skal ha en stor del av æren for at Haugesund kun gikk til pause med en 1-0-ledelse.

En helsvart omgang for Rosenborg. Skuddstatistikken til pause viste 10-3 til hjemmelaget.

Haugesund åpnet best igjen

Haugesund fortsatte der de slapp. Rett etter pause var målscorer Hajradinovic farlig frempå med et skudd fra sekstenmeter.

– Ikke den åpningen man har ventet. Man skulle jo tro at det går en faen i dem i garderoben der, sa Marius Skjelbæk om Rosenborgs åpning på andreomgangen i FotballXtra.

Etter 55 minutter tok Kåre Ingebrigtsen grep. Inn med formspilleren Matthías Vilhjálmsson og ut med Milan Jevtovic. Et tydelig signal om at «Brutter'n» ikke var fornøyd med tingenes tilstand.

Det var før kampen knyttet stor spenning til hvem som skulle starte på topp for RBK av Matthías Vilhjálmsson og Nicklas Bendtner. Dansken fikk sjansen til tross for at Vilhjálmsson leverte en svært god søknad med to mål mot Strømsgodset sist.

– Hadde jeg vært Matthías Vilhjálmsson ville jeg blitt ganske forbannet over å bli satt ut bare for at Bendtner skal spilles i form, sa TV2s fotballkommentator Marius Skjelbæk på FotballXtra før start.

Det var imidlertid Haugesund som skapte en ny scoringssjanse bare minutter etter byttet. Sondre Tronstad skjøt godt fra rundt 20 meter, men Hansen i RBK-buret fikk slått ballen til hjørnespark på mesterlig vis. Nok en svært kvalifisert redning fra Rosenborgs keeper.

– Det er noe med kjemien i det velsmurte Rosenborg-maskineriet som ikke fungerer som det skal for øyeblikket, sa Skjelbæk underveis i andre omgang etter nok et dårlig Rosenborg-angrep.

Dommertabbe og rødt kort

Nicklas Bendtner skulle få sin sjanse etter 74 minutter. Etter en dødball befant han seg plutselig helt alene på bakerste stolpe. Dansken headet like over fra rundt seks meter. En stor sjanse for Bendtner som han burde fått mer ut av.

Etter 80 minutt ble det høydramatisk på Haugesund stadion. Rosenborgs Birger Meling fikk direkte rødt kort etter en stygg takling på Ibrahim. Men dommeren valgte ikke å se an fordelen selv om to Haugesund-spillere kom alene gjennom.

– Kåre Ingebrigtsen er nesten heldig. Der må dommeren bruke fordelsparagrafen. To Haugesund-spillere kommer jo alene mot mål! ropte en fortvilet Skjelbæk i studio.

Med én mann mindre ble imidlertid oppoverbakken enda brattere for trønderne.

Sjansene kom nå på løpende bånd. Kiss headet i stolpen etter 85 minutter, og litt senere var Vilhjálmsson frempå for Rosenborg.

Flere mål ble det derimot ikke, og dermed kunne Haugesund juble for en sjelden hjemmeseier.