Vakker Ronaldo-assist da Portugal snublet på tampen

Høydramatisk avslutning på Portugals Confederations Cup-åpning.

Portugal - Mexico 2-2

Det stormer rundt Cristiano Ronaldo om dagen. Han ryktes bort fra Real Madrid og kobles blant annet til Manchester United, men det så ikke ut til å plage stjernen i Portugals første kamp i Confederations Cup mot Mexico i russiske Kazan, men portugiserne måtte ta til takke med 2-2.

Se Portugals 1-0-scoring. Bla ned for resten av målene!

Først banket Ronaldo ballen i tverrliggeren i forkant av det alle trodde var Portugals ledelermål, men hvor videodommerne korrekt annullerte målet for offside. Ti minutter før pause satte Ricardo Quaresma inn 1-0 etter en nydelig assist av Cristiano Ronaldo.

– Det er rett og slett fotballkunst av Cristiano Ronaldo. Quaresma er iskald og Portugal tar ledelsen. Idet det ser ut til at sjansen er i ferd med å forspilles, gjør han sjansen ferdigscoret, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

Andre omgang ble en rolig affære - til det gjensto seks minutter. Først hadde André Silva en enorm mulighet, før Cédric Soares trodde han hadde avgjort kampen med 2-1 til Portugal to minutter senere, men på overtid headet den ferske Roma-stopperen Héctor Moreno inn 2-2 for Mexico.

Cristiano Ronaldo gikk rett i garderoben da kampen ble blåst av.

Se Kamerun mot Chile i Confederations Cup på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo klokken 20.00.

Pepe i offside
Etter en jevn åpning på kampen, gikk Ricardo Quaresma i bakken i godt frisparkhold for Cristiano Ronaldo. Forsøket gikk rett i muren, men noen sekunder senere fikk den omstridte Real Madrid-stjernen en ny mulighet på volley like utenfor 16-meteren etter at Pepe hadde kriget ballen til lagkameraten.

Ronaldo blåste ballen i tverrliggeren og ut. Ballen havnet hos André Gomes. Barcelona-spillerens avslutning gikk i mål og portugiserne jublet for det de trodde 1-0, men så fikk dommeren en beskjed på øret om at Pepe var i offside i forkant av Ronaldos tverrliggertreff.

Dermed sto det fortsatt 0-0 etter 20 minutter.

Etter 34 minutters spill så Cristiano Ronaldo ut til å havne alene med Mexicos målvakt, men et trøblete touch fra Real Madrid-angriperen gjorde at han måtte stoppe opp. Da det så ut til at Mexico hadde fått kontroll på situasjonen, slo Ronaldo en vakker pasning til Ricardo Quaresma på blant mål. Kantspilleren fintet Guillermo Ochoa på rumpen og satte inn 1-0.

Chicharito-stup
Tre minutter før pause sto det 1-1. Raphaël Guerreiro fikk ikke klarert og ballen havnet hos Carlos Vela, som slo inn til Javier Hernández. Den tidligere Manchester United-spissen stupheadet inn 1-1 for Mexico.

Mexico var det førende laget i åpningen av andre omgang, men klarte ikke å skape noen store muligheter på det lavtliggende Portugal-forsvaret. På topp lå Cristiano Ronaldo alene og jaget.

Portugal var bedre med med i andre halvdel av andre omgang, og med seks minutter igjen av kampen var André Silva svært nær ved å sette inn 2-1. Det var et forvarsel, for like etter ordnet Cédric Soares 2-1 med sitt første landslagsmål. Ledelsen varte imidlertid ikke lenge, for like før slutt headet de nye Roma-stopperen Héctor Moreno inn 2-2, som ble sluttresultatet.

Se Kamerun mot Chile i Confederations Cup på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo klokken 20.00.