Det har vært noen begivenhetsrike dager for 16 år gamle Jakob Ingebrigtsen.

På Bislett torsdag tok han verdensrekorden for 16-åringer på en engelsk mil på tiden 3.56.31.

Søndag ble han tidenes yngste i et seniorløp i Diamond League-sammenheng.

Dermed var dette første gang 16-åringen fikk løpe mot den absolutte verdenseliten på 1500 meter.

Jakob Ingebrigtsen kom sist i heatet, men løp inn til svært habile 3.39.92. Det var ny personlig rekord med over tre sekunder.

Jakob hadde en personlig rekord på 3.42.44.

Av de som stilte til start var blant annet profiler som Sadik Mikhou fra Bahrain, som har løpt raskest i verden i år, og kenyaneren Asbel Kiprop. I 2015 løp Kiprop tidenes tredje raskeste 1500 meter med tiden 3:26.69.

Ingebrigtsen la seg som ventet på halen fra start, men datt av tidlig i det hurtige starttempoet. Dermed ble det et tøft løp alene i vinden for 16-åringen, noe som gjør prestasjon enda mer imponerende.

Kenyanske Timothy Cheruiyout vant med den sterke tiden 3.30.77 foran Mikhou og etiopiske Aman Wote.

Faren ga klarsignal
Med eldste bror Henrik skadet, og uten Filip på startstreken etter å ha løpt inn til syvendeplass på 800-meteren bare timer tidligere, var Jakob den eneste av Ingebrigtsen-brødrene på startstreken til dagens 1500 meter.

Det var lenge usikkert om han skulle delta, men Jakob valgte å stille i samråd med faren og resten av Team Ingebrigtsen.

– Han er definitivt moden. Han har vist at han har kapasiteten og tankesettet. Hvis han ønsker det selv, skal han få den muligheten. Jeg skal ikke frarøve han en mulighet for en god 1500 meter, sa Gjert Ingebrigtsen til TV 2.