Sky Sports: – Ronaldo ønsker seg en retur til Manchester United

Det er ikke den mye omtalte skattesaken som har ført til at Cristiano Ronaldo vil bort fra Real Madrid, hevder anerkjent kommentator.

Se Ronaldo i aksjon for Portugal mot Mexico på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen!

Før helgen kom sjokknyheten om at Cristiano Ronaldo ønsker å forlate den spanske gigantklubben Real Madrid.

Se hvordan Ronaldo avgjorde Mesterliga-finalen med to mål øverst (video med tillatelse fra Viasat)

Sky Sports News melder søndag kveld at Ronaldo ønsker seg en retur til Manchester United.

– Cristiano Ronaldo er svært interessert i muligheten til å vende tilbake til Manchester United, forteller sentrale kilder oss, skriver Sky Sports News.

– Real Madrid-stjernen er fast bestemt på å forlate Spania og en kilde svært nær Ronaldo opplyser at Manchester United er klubben han aller helst ønsker seg til. Men for øyeblikket er Manchester United litt avventende til sagaen rundt Ronaldos fremtid, fordi klubbledelsens oppfatning er at stjernen vil bli værende i Real Madrid, oppsummerer vanligvis så anerkjente Sky Sports videre.

Den spanske avisen Marca melder samtidig søndag kveld at Real Madrid-president Florentino Perez har fortalt pressen at klubben vil ikke hindre Cristiano Ronaldo et klubbskifte om spillerens selv krever å bli solgt.

– Han vil bort av sportslige årsaker
Flere internasjonale medier var samstemte i at hovedårsaken til at Ronaldo ønsker seg et klubbskifte var den mye omtalte skattesaken, der de spanske myndighetene mener superstjernen har unndratt rundt 140 millioner kroner i skatt.

Den anerkjente fotballkommentatoren Jason Burt i The Telegraph hevder imidlertid på sin side at Ronaldo har flere grunner til å forlate Real Madrid.

– Føler at han har vunnet alt med Real Madrid
I søndagens utgave av The Telegraph skriver han at Ronaldo ønsker å forlate Mesterliga-vinneren av sportslige årsaker.

– Cristiano Ronaldos rådgivere har fortalt Real Madrid at spilleren ønsker å forlate klubben fordi han ønsker seg en ny utfordring i karrieren, og ikke på grunn av den mye omtalte skattesaken, hevder Jason Burt.

Kommentatoren skriver videre at Real Madrid skal være klar til å innfri Ronaldos ønske dersom klubben mottar et bud på rundt 1,5 milliarder kroner. Real Madrid skal ha gjort det klart for de største europeiske klubbene at de er villige til å lytte til bud på megastjernen.

– Ronaldo har vunnet Mesterligaen tre ganger i løpet av de fire siste sesongene, og vant nylig La Liga igjen. Kilder tett på Ronaldo sier at 32-åringen ønsker å forlate Real Madrid av sportslige årsaker. Han føler at han har oppnådd alt han kan med Real Madrid, oppsummerer The Telegraph-kommentatoren.

– United har startet arbeidet
Ronaldo skrev under på en ny femårskontrakt med Real Madrid i november i fjor. Men dersom et bud på rundt 1,5 milliarder tikker inn på klubbkontoret på Bernabeu skal Real Madrid likevel være klare til å selge sin megastjerne.

Megarike PSG og Manchester United nevnes som de mest aktuelle klubbene for Ronaldo dersom portugiseren blir solgt i sommer.

The Sunday Times-kommentatoren Duncan Castles – som ifølge United.no skal ha svært god kontakt med José Mourinho – påstår søndag at Manchester United allerede har startet arbeidet med å hente Ronaldo tilbake til Old Trafford.

– Manchester United undersøker nå om det vil være mulig å hente portugiseren til klubben. Det er ventet at United i så fall må overgå verdensrekordsummen som ble betalt for Paul Pogba, skriver Castles, ifølge United.no.

Den kjente sportsjournalisten Gianluca Di Marzio hevder også at han har kjennskap til at Ronaldo ønsker seg tilbake til Manchester United.

– Han har fortalt sin agent Jorge Mendes om at agenten må gjøre alt han kan for å få til en retur til Old Trafford og Manchester United, hevder han.

Cristiano Ronaldo kom til Manchester United som 18-åring i 2003 og ble raskt en publikumsfavoritt på Old Trafford. Men han forlot som kjent rødtrøyene til fordel for Real Madrid i 2009.

– Real må på spillerjakt
Om Real Madrid selger Ronaldo, må de også hente inn en eller flere til å erstatte ikonet.

Den spanske avisen AS peker på Monacos spisstalent Kylian Mbappé, Juventus-angriper Paolo Dybala, Borussia Dortmunds Ousmane Dembélé og Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Chelseas Eden Hazard, som for tiden er ute med brukket ankel, er også nevnt som en spiller Real Madrid vurderer.

Det er bare å legge popkornposen i mikroen og følge med utover sommeren.