Kristiansund - Aalesund 1-1

Aalesund ledet 1-0 etter Lars Veldwijks scoring i første omgang og så ut til å ha kontrollen i bortemøtet med Kristiansund, men etter en times spill utlignet hjemmelaget etter en stygg tabbe.

Aalesunds høyreback Adam Örn Arnarson skulle heade ballen tilbake til målvakt Andreas Lie, men Benjamin Stokke skjønte hva som ville skje og snappet ballen foran Aalesund-keeperen.

– Jeg burde klarert den, men det er lett å være etterpåklok. Sånn er fotball. Det kommer til å plage meg i kveld, men så må jeg gå videre, sier Arnarson til Eurosport Norge.

Aalesund presset på for et nytt ledermål og skapte enorme muligheter mot slutten, men måtte ta til takke med 1-1 mot laget som ligger nest sist på tabellen. Aalesund er nummer fem før resten av Eliteserie-runden spilles søndag og mandag.

– Vi hadde en tung dag på jobb, men vi fikk med oss et herlig poeng, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport Norge.

– Vi la om til 4-3-3 i pausen og da fikk vi gjort litt med distansen i laget. Da fikk vi presset dem høyere og lurt inn en scoring, sier Stokke til Eurosport Norge.

Headet inn ledelsen
Aalesund tok initiativet fra start og skapte noen halvsjanser i starten av kampen, men Kristiansund fikk den første ordentlige muligheten.

Et godt hjørnespark havnet på bakerste stolpe og der kom to Kristiansund-spillere, men Dan Peter Ulvestad ble forstyrret av lagkompis Jean Alassane Mendy og ballen gikk utenfor.

I det 18. spilleminutt var det kaos i Kristiansund-forsvaret. Målvakt Sean McDermott klarerte ballen i egen stopper, men heldigvis for hjemmelaget gikk ballen til hjørnespark. McDermott viste bede taker minutter etter da han stoppet Edwin Gyasis skudd.

Etter 22 minutter var spilt da Aalesund tok ledelsen. Et godt frispark fra Fredrik Carlsen ble lagt inn på bakerste stolpe, hvor Lars Veldwijk headet Aalesund i føringen.

– Jeg visste hva som kom, sa målscoreren til Eurosport Norge i pausen.

Kristiansund-kaptein: – Årsverste
Kristiansund var det beste laget etter Aalesunds ledermål og skapte flere brukbare muligheter, men lagene gikk til pause med bortelagets 1-0-ledelse.

– Utfordringen er Kristiansund gir bortelaget initiativet og ikke kommer i gang, kommenterte Eurosport Norges Kjetil Rekdal.

– Jeg tror det var årsverste omgang av oss. Vi flyttet for lite bein og ga Aalesund rom overalt, så det ble lett å spille rundt og mellom oss, oppsummerte Kristiansunds Dan Peter Ulvestad overfor Eurosport Norge i pausen.

Utnyttet brøler i Aalesund-forsvaret
Edwin Gyasi fikk den første store muligheten i andre omgang etter en snau time da han dro seg inn fra kanten, men skuddet gikk like utenfor.

Minuttet etter var det nettsus andre veien. Aalesund-back Adam Örn Arnarson skulle heade ballen tilbake til Andreas Lie, men Benjamin Stokke luktet lunten og snappet ballen foran Lie. Fra skrått hold satte han inn 1-1.

I det 73. spilleminutt fikk Lars Veldwijk en stor mulighet. Mustafa Abdellaoue ble fint frispilt av Edwin Gyasi og slo inn foran mål til Veldwijk, som akkurat ikke fikk satt tåen på ballen og ordnet ny Aalesund-ledelse.

Med fire minutter igjen fikk Aalesund en lignende sjanse igjen, denne gang ved Sondre Fet, men nok en gang fikk ikke Aalesund-spilleren stablet beina.